Jag har inte växt upp med Madonna, så när jag lyssnade på P3 Musikdokumentär om ”The Queen of Pop” vart jag överrumplad över hur stor hon var. Hon är fortfarande stor, men inte på samma sätt och det blir så tydligt i samband med hennes senaste singelsläpp och hennes senaste video.

Här är den. Titta på den och scrolla ner. Vi behöver prata om några saker.

Nej, jag säger inte att Madonna INTE är/var en av världens största artister. Nej, jag förringar inte det hon har åstadkommit. Ja, hon var banbrytande. Ja, hon är unik av sitt slag. Ja, hon är en av de kvinnor som lyckats allra bäst i musikbranschen.
Bra då kan vi gå vidare.

Det enda jag tyvärr kan tänka på efter att ha sett musikvideon till ”Bitch, I’m Madonna” och nu den här, är en 60-åring som gör allt hon kan för att förneka att hon blir äldre. Är det BARA jag som inte tycker att det är ”banbrytande”, oavsett kön, att slicka på en annan människas tå? (reds. anm Ingen age-shaming. 60-åringar får självklart slicka på tår. Men det känns som om Madonna har ett behov av att vara ungdomlig för att hon är rädd för att bli gammal för att branschen hon är i kräver ungdomlighet. Snarare att hon blivit än produkt av branschen än att hon ”går sin egen väg”.)
Nej tyvärr, videon är lika dålig som låten.

Dialogen i början är bra men det har ju gjorts flera gånger förr? Meningen ”From now on, I am Madame X, and Madame X loves to dance – because you can’t hit a moving target”. Nej bara nej.
Lady Gaga anklagades för att härma Madonna och nu härmar Madonna Lady Gaga. Suck. Det här med att ta in lite latinska vibes är dessutom väldigt 2016.

Vad är det med ögonlappen? Är det bara för att det är coolt?

Det är jättekul att Madonna ska komma till ESC och köra två låtar för 10 miljoner. Mindre kul att en av låtarna garanterat kommer vara ”Medellín”. Efter Justin Timberlakes succé 2016 i Stockholm, måste väl Madonna ändå förstå att man kan göra galet bra uppträdanden med gamla låtar. Bara ge oss ”Like a Prayer”, ”Hung Up” eller till och med ”Living For Love”(om det är samma standard som på Grammys 2015).

Måtte hennes kommande singlar och album vara bättre än det här.