Trädgården har gjort sig känd genom Daytime sessions, stora bokningar, fullspäckade kvällar, unika miljöer, oslagbar sommarstämning, svettiga Pridefester och en öppen attityd.
Många menar att sommaren inte börjat förrän Trädgården har öppnat. I år fyller klubben tio år under bron! Det kommer firas med ännu fler galna fester, artister och ett stort födelsedagskalas!

QX har träffat Trädgårdens kreativa chef Johanna Beckman och Tommie Damberg, ansvarig för Pridefesterna, inför öppning, jubileum och Stockholm Pride.

Tio år av succé under bron. Hur ska ni fira årsdagen 10 juli?
Johanna: Vi har pratat mycket om hur vi ska fira. Trädgården har ju gått från att vara en nattklubb till att bli en destination och en mötesplats för allt möjligt. På jubileet kommer vi vara lite nostalgiska. Typ ta hit de som spelade mycket för tio år sedan med hopp om att mer eller mindre kunna återskapa den line-upen vi hade första sommaren. En klassisk reunion kan man kalla det.

Grand opening på fredag, vad händer?
Johanna: På säsongspremiären brukar vi alltid boka de som vi tror kommer sätta avtryck på Trädgården under 2019. Lite folk som kommer spela här under sommaren och så. Det brukar oftast vara en väldigt familjär stämning. En annan sak jag ser mycket fram emot är att dansare från föreställningen ”Bitch please” kommer hit och dansar Vogue!

Tommie: Alla i Stockholm kommer hit. Det ryms nästan 3000 personer. Eftersom Trädgården är stort blir det en skön blandning av folk.

Pride i sikte

Trädgården kommer dessutom ha Pridefester under hela Stockholm Pride och även om klubben har en mer ”gay-friendly” aura än ren gayklubb så lockas väldigt många Pridefirare till Trädgården.

Tommie: Det är jättekul. Vi har varit sjukt bra på att leverera stora flatfester, vilket jag upplever att Stockholm saknat tidigare. Förra året körde vi Silvana Imam som huvudakt och det gav verkligen resultat (skrattar). Under Pride kommer det folk från hela landet. Det jag tyckte var så kul förra året, på den Pridefesten jag hostade, var att det kom mycket nytt folk. De hittar hit fast vi inte är i Stockholm Prides officiella program eller kring Pridepark.

Hur tänker ni er Pride i år?
Johanna: För mig, som inte ”utåt sett” är en hbtq-person, känns det jätteviktigt att bara få göra Pride, tillsammans med Tommy och andra arrangörer.

Tommie: Vi maxar verkligen Prideveckan och det är jättekul. Förut kanske vi ordnade en fest under Pride, men nu är det fullt ös tisdag till söndag med olika teman och fester. Än så länge har vi inte bokat så mycket.

Johanna: Vi vet att FAKA kommer. En superhäftig duo från Sydafrika, de är bägge trans och jag tycker om dem jättemycket. Det blir nog in grym kväll! Och en till häftig sak är att vi ska ha en ”Pride-edition” av vårt lyckade koncept Daytime Sessions. Det kommer vara på fredagen under Prideveckan och vi öppnar kl 16 och sen får man festa fram till kl 03. Det ska bli jättekul att få ta något som är Trädgårdens typ största grej, alltså Daytime Sessions och göra det under Pride.

Folk brukar vanligtvis flockas kring ingången till Trädgården. Just nu är det lite lugnare.

Vad är det sjukaste som hänt på Trädgården?
Tommie: Jag minns mest alla konstiga teman vi haft. Det var en gång när vi hade tema ”Turkey” för ett skivbolag hade en kalkon, turkey då, som symbol. Men någonstans skedde det ett missförstånd i kommunikationen. Vi trodde att det var Turkey, som i Turkiet. Vi gick all in på det temat. Verkligen all in med kläder, smink och allt. Men sen fick vi se deras jättestora stora flagga med en kalkon på och då föll poletten ner (skrattar). Sen är jag övertygad om att det hänt ”värre” saker än så.

För de som kommit till trädgården under de här tio åren, vad kan de förvänta sig av jubileumsåret?
Johanna
: Det kommer bli extra allt. Vi har snackat om att detta blir året då vi kör allt för alla. Vi har maxade bokningar men också mycket nytt. Mycket olika genres. Storslagen stämning. Allt!

Och för de som är helt nya?
Tommie: Frukt och mat för hjärta och själ. Och massa dans (skrattar).

Pridefester, artister, loppis, föreläsningar, fotbolls-VM på storbild är ett axplock av allt som händer i sommar. Trädgården fyller tio år och de är verkligen inte rädda för att visa det.

Trädgården öppnar fredag 3 maj och firar tio år 10 juli.