Under tisdagen sluter QX Ronny Larsson upp också men innan dess kan ni se allt Ken gjort hittills på Schlagerprofilernas Insta.

Så, då åker vi!
Programmet öppnar med en supergullig historia om en liten kraftig tjej som drömmer om att vara Dana International och ballerina och får styrka av Nettas Toy…och sen får vi såklart Toy live med Netta i ett super sized shownummer.

Sedan får vi programledarna, där en av dem är den snygge Assi Azar, en av världens 100 mest inflytelserika HBTQ-personer enligt OUT Magazine. En oerhört trevlig prick som jag träffat på några gånger sedan vi kom hit.

Vykorten är superfina i år! På temat ”Dare to Dance” så dansar alla artisterna i olika israeliska miljöer. Superhärliga!

Kanske ska försöka skriva lite om varje. Sätter för första gång betyg på paketet låt + scenshow.

Först ut:


Cypern!
Hm. Vi har sagt det förut: Låten är ju väldigt mycket Fuego som bekant, men Tamta är ingen Eleni. Det blir ännu tydligare här. Mycket snyggt dansnummer, med kul ”hack-effekter” och ett litet ”slita av-kläderna-tick”, men paketet känns ändå inte helt hundra. Och sången sitter inte riktigt heller. Hoppas ändå Cypern surfar in i final – men nån ny andraplats blir det inte.
QX QX QX

Montenegro
Ett överspelat konfirmationsläger. Dock några imponerande ögonbryn. Mot slutet så ser det ut som en av tjejerna försöker fly, men de andra håller fast henne. Jag förstår henne.
QX 

Finland
Tävlingens fulaste skägg sitter på Darude. Tävlingens fulaste byxor, f’låt chaps, sitter på Sebastian Rejman. Elakt? Kanske. Men det hade varit värre om jag skulle säga vad jag tycker om låten. Kan Finland komma sist i den här semin? Ja.
QX

Polen
Jag gillar de där brudarna, men numret är tyvärr lika hopplöst statiskt som låten. Härliga färger dock. Tror Polen kan knipa en finalplats.
QX QX

Slovenien
Gillar den här låten massa, men snubben på scen är verkligen en fåntratt. Snyggt minimalistiskt nummer där det unga paret får bygga upp sitt egna lilla rum som vi får titta in i, men ibland nästan på gränsen till obehagligt. Börja INTE tänka tanken på att Gasper förvara Zala inlåst i en källare när de står på scen för då släpper den tanken ALDRIG!
QX QX QX QX

Tjeckien
Mycket bra iscensatt av Tjeckien. Grabbarna i Lake Malawi står i rutor som sedan flyttas runt i TV-rutan på ett musikvideolikt sätt. Härliga färger. Lekfullt. Sen är låten inte all that. Men detta paket bör absolut ta sig till final!
QX QX QX

Ungern
En barfota Joci Pápai i ett ganska enkelt nummer med varma guldfärger och svartvita bilder på hans pappa. Känns dock borderline om han tar ungrarna till final i år igen – och så bra som det gick senast lär det absolut inte gå
QX QX

Vitryssland
Vilket jävla tokproffs Zena är! Tävlingens yngsta deltagare ställer stadigare skåp än den rutinerade Tamta när det kommer till att sätta ett snyggt dansnummer. Låten är inte all that, men jävlar vilka grymma dansare och tonerna sitter där de ska. Börjar tro Vitryssland kan ta sig till final i år.
QX QX QX

Serbien
Haha. Vykortet känns SÅ mycket som en reklamfilm för Ellos. Eller kanske tamponger. Låten känns dock mera som valfritt balkanbidrag från närsom. Så anonymt. och bara Window Screensaver på LED:arna. Nä. Dubbeltolva från Montenegro. Men sen?
QX QX

Belgien
VEM tittade så mycket på Love Love Peace Peace att de tyckte TRUMMOR var nåt för det här numret? Det mest felstylade numret hittills. Fula färger och en valpig Eliot som ser livrädd ut i en alldeles för stor jacka. Det blir tufft för belgarna att få den här fina låten till final.
QX QX

Georgien
Det här är verkligen inte en favoritlåt, det ska jag erkänna. Men Georgien har verkligen iscensatt den snyggt med vatten på golvets LED:ar och Oto Nemsadze gående på en brygga. Sen blir det taggtråd, rök och eld och tillslut en MYCKET seriös manskör. fast nä. Låten är väl för kass för att det här ska ta sig nånstans?
QX QX

Australien
Och här har vi några ytterligare som iscensatt sitt mediokra låt så bra att den förmodligen kommer smälla sig en bra bit upp mot toppen i den här semifinalen. Ja, den kan fan vinna den. Kate Miller-Heidke sitter fäst på en lång pinne, precis som hennes två dansare. Och det var kanske väntat. De gjorde de ju hemma också (minus en dansare). Men här gungar alla tre helt vildsint och ingenstans visas scenen utan tjejerna flyger istället omkring i rymden! Det är oerhört effektfullt. En grym idé bortslösad på en fruktansvärd låt. Men det funkar ju. Man vill liksom se det igen. Och alla minns det. Så låten är en nolla, men numret är fan en fyra. Sen brukar ju Europa vara väldigt snåla med poäng till dem.
QX QX QX

Island
Jag älskar Island. Jag älskar Hatari. Numret är precis vad jag hoppats. BDSM. Eld. Ett stort hjul. Heja Island. Jag hoppas ni vinner.
QX QX QX QX QX

Estland
Estland har lagt alla pengar på en greenscreen-effekt mot slutet när Victor Crone sveps in i en storm på scenen. Det är snyggt, men innan det händer har i alla fall jag hunnit tröttna. Vet att detta är en radiohit i Sverige, men oj vad jag är trött på den här typen av låt… Kommer det funka när vi inte får rösta på den? Borderline.
QX QX

Portugal
Numret i Portugal förstod jag ändå det fanns något med (och jag har faktiskt börjat acceptera låten mer och mer i takt man sett och förstått hur härlig Conan Osiris är) men i Eurovision har de helt slarvat bort det genom att köra de Portugisiska färgerna grönt och rött rakt igenom. vDet gör det hela mörkt, mörkt, mörkt, och totalt ointressant för de flesta. Det blir nog ingen final för Portugal.
QX

Grekland
Grekland kör på MYCKET rosa och fäktande kvinnor. Faktum är att det blir lite FÖR mycket av det goda. Sluta vifta med saker! liksom. Och varför inte köra med de där snygga blommorna mot slutet genomgående? För att slippa lite rosa. Dessutom så tycker jag inte riktigt att Katerine Duska lyckas sjunga låten så bra som det låter i studioversionen. En liten besvikelse.
QX QX QX

San Marino
Haha, Serhat är NÖJD över att vara här. Numret känns dock billigare än en Ullared och jag förstår inte vem som ska rösta på det här? Visst, man blir lite glad, men VARFÖR gick inte San Marino all in och gjorde nåt crazy istället för detta? Besviken.
QX QX

Sådär! Klart! Min gissning just nu? Oavsett vad
Island, Australien, Grekland, Slovenien, Cypern, Tjeckien, Polen, Vitryssland, Estland och….Belgien?
Äsch, de där mot slutet kan lätt bytas ut mot vad som helst.
I kväll är det dags: SVT1 21.00.