För visst var inte känslan att något från den första semin slog så hårt att det kan vinna på lördag? Visst. Island går upp i oddsen. Tjeckien likaså. Australien fick mycket beröm på sociala medier, och Estland går bra i de nordiska länder som fortfarande älskar Avicii (ska vi gissa att Victor får folkets 12:a på lördag).
Men kändes någon av dem som vinnare? Nja. Vi tycker nog inte det.

Här finns popglädjen i schweiziska Luca Hänni, megagospeln i John Lundvik, den snygga estetiken i Azerbajdzjan, vinnarvibbslåten i Nederländerna och revanschlustan i ryska Sergey Lazarevs spegelblingade musikalnummer.

Och i finalen väntar såklart Italien, som återigen har en fantastisk låt, men inte riktigt fått till numret under veckans repetitioner. Den får ni se och höra under kvällens sändning.

Men först lite om programmet: Andra semin får inget Beyonce-esque öppningsnummer. Det börjar bara direkt med programledarna. De berättar att Madonna kommer komma till finalen. Kanske. Och så får vi ett slags israeliskt Glada Hudik som framför en fin låt.

Men det är ju låtarna som ska skina och här har ni dom:

Armenien
Srbuks nummer är väldigt inspirerat av Ivetas Mukuchyans nummer i Stockholm 2016, men når inte riktigt de höjderna. Däremot sjunger hon grymt och det är en bra start. Borde ta sig vidare.
Betyg: 3/5

Irland
Vem kom på att man skulle 50-talsstyla den här låten? Amerikansk diner, milkskakes och Roy Lichtenstein-målningar? Väldigt konstigt. Alldeles för mycket färger i rutan. Fula bilder. Nänä. Irland får stanna i sin semi.
Betyg: 1/5

Moldavien
Sandriterskan från 2011 är tillbaka – vilket såklart bara vi nördar minns. Så återigen: Supersmart idé. Ingen lyssnar på låten. Alla fascineras av sanden på skärmen (som jag dock tror är förinspelad denna gången). Och jag erkänner. Det ÄR ju något lite bedårande med den här ultimata schlagerballaden… Borderline on den går till final. Kanske kastar in den som min nummer tio om det finns utrymme.
Betyg: 2/5

Schweiz
Kan nån förklara varför Schweiz rasat i oddsen den här veckan? Det här är ju EXAKT vad det ska vara! Killen är skitsnygg, han sjunger helt okej (nä, han är inte Mariah Carey, men han sjunger bättre än de flesta unga popkillar jag sett i den här tävlingen) och numret han fått av Team Sacha Jean-Baptiste är ju ett svinsnyggt illrött videonummer. Det här kommer flyga in i final! Med rätta.
Betyg: 5/5

Lettland
Jag är ledsen Filip Adamo och Rennie Mirro, men det här är tävlingens absolut tråkigaste låt. Och nä, numret är ju inte Verona-illa, men absolut INGET händer. INGET. Zzzz. Så utanför final.
Betyg: 0/5

Rumänien
Sjukt snygga dansare. Men vad gör de i den här såsiga soppan. Nä, jag är ledsen, Rumänien. Det här tror jag inte på. Hur mycket eld och tempel ni släpar in på scen.
Betyg: 1/5

Danmark
Leonora dansar balett i sitt vykort. Duktigt. Men är man gammal konståkare så… Den där stolen är fanimej ett genialt sätt att få folk att minnas en låt. Jag är ju lite svag för den här Lemon Tree-dumheten, men fan vet om det kommer ta sig till final. Jag börjar tro de kanske missar det.
Betyg: 3/5

Sverige
Det var verkligen inte full effekt på herr Lundvik och damerna på onsdagens dagsrep, men äh, det är ju i kväll det gäller. Och ändå ser det fantastiskt snyggt ut och det låter såklart kalas. Vi har inget att oroa oss för i semifinalen. Sen får vi ta resten senare.
Betyg: 5/5

Österrike
En Paenda som sitter bland lysande bambu. Får väl ändå säga att det lyckats iscensätta den här ganska meningslösa låten väldigt snyggt. Tyvärr sjunger hon inte så bra alls. Utanför final.
Betyg: 1/5

Kroatien
Den är ju inte den här låten dock. Med det mest svulstiga, överdrivna numret i årets tävling. Änglavingar i guld. Rök. Hahaha. Men vet ni. Roko sjunger SJUKT bra. Han verkligen lider fram den här låten med en STOOOOOR röst genomgående. Hmm. Vi vill nog inte räkna bort den helt ännu! Kan kanske ta sig vidare!
Betyg: 3/5

Malta
Skärmarna med projektioner på är tillbaka. Det här gänget har testat två olika nummer under veckan, men nu bestämt sig för detta. Hm. Inte så säker på detta längre. Älskar låten. men de vill så mycket och inte allt funkar. Det blir mest färg… Synd. På gränsen. Men vi tror de får det tufft.
Betyg: 3/5

Litauen
Tyvärr, det hjälper inte bara att vara söt och stå still om man har en trist låt och en ganska jobbig falsett. Ingen finalist.
Betyg: 2/5

Ryssland
Klart att det här går till final. Men jag är fortfarande väldigt oimponerad av numret. Första versen är fin. Men sen står han ju bara i en busskur? Vi räknar aldrig bort ryssarna från vinst. Och Sergey är grym. Men det är inte alls samma buzz som i Stockholm.
Betyg: 4/5

Albanien
Hon står i Saurons öga. Det är ju coolt. Och Jonida är en grym artist. Numret är lite händelselöst, men fan vad det sitter. Jag tror nog på Albanien igen ändå! Heja.
Betyg: 3/5

Norge
Alltså hela det här numret andas så mycket Estlands Verona för mig. Så älskat av fansen. Så svårt för vanliga människor att förstå (tror jag). Och numret är liksom som som de sjunger framför en Windows Screensaver. Men nog ska det väl gå?
Betyg: 3/5

Nederländerna
Vi älskar låten och har inga problem med att se den som vinnare i år. Men OJ vad de gör det svårt för sig med det här otroligt introverta numret. Han sjunger fantastiskt dock. och är såklart i final. Heja Nederländerna.
Betyg: 4/5

Nordmakedonien
Så trizzzzzzzt låt. Men ett bra startnummer. Och ett snyggt nummer. Så nog kan de knipa en plats tio eller nio. Borderline.
Betyg: 2/5

Azerbajdzjan
Så säkert i final. Har både kvällens snyggaste specialeffekt i de där robotarna och den där effekten när Chingiz lyfter likt en Jesus-filur mot taket OCH semifinalens absolut snyggaste kille.
Betyg: 5/5

Till final: Armenien, Schweiz, Sverige, Ryssland, Albanien, Norge, Nederländerna, Azerbajdzjan och…Kroatien….och Nordmakedonien? Eller Malta? Eller Moldavien? Eller Danmark? STÖKIGT! Fan, de där sista är supersvåra. Fast egentligen är det bara Sverige, Schweiz, Ryssland, Nederländerna och Azerbajdzjan som jag är 100% säker på. Klur!!

Nordmakedonien fick sjunga igen. Behövde vi det. Nä. Behövde de det? Inte säker heller.

Så klart får vi även se de redan klara finalisterna också:

Tyskland
Men zzzz. Ännu tråkigare än i den nationella finalen. Detta är så sist på lördag. Det ser dessutom ut att ha kostat ca en Euro. Vad hände med det där Tyskland som gick så bra ifjol.
Betyg: 1/5

Italien
ÄLSKAR den här låten. Så sjukt bra. Årets bästa. Och visst. Numret är rörigt. Men vi skulle inte räkna bort det. Det gör vad det ska. Kunde det varit bättre? ABSOLUT! Men är det helt kört? Nope.
Betyg: 5/5

Storbritannien
Kompetent. Fint. Duktigt. Tråkigt. Allt det där som Storbritannien lyckas vara varje år numera.
Betyg: 3/5