Eurovision började precis lagom till att man slutat nynna på ”Too Late for Love” och börjat sakna John Lundviks fyra helt amazing bakgrundssångare. QX Schlagerprofiler Ronny Larsson och Ken Olausson är på plats i Tel Aviv och direktrapporterar från tävlingen och levererar massa annan härlig kuriosa som ni kan läsa om på QX. Men vi dödliga, som är kvar i Sverige, behöver också roa oss under Eurovisionhelgen(veckan?) såklart.
Och tro mig, det ska vi fasen göra!

STOCKHOLM

Både Mälarpaviljongen och Secret Garden har Eurovision-vecka och visar dagens semifinal och finalen. Idag är det ju alldeles ypperligt väder att hänga på Mälarpaviljongens terass, dricka rosé och bränna pannan, eller Secrets uteservering och titta på folk!

På Mälarpaviljongen kulminerar veckan med finalen och de själva presenterar den som ”Eurovision XXL”. Det är det sannerligen! Fem stora tv-skärmar som så att du kan se programmet från alla möjliga vinklar. På plats är Leo B och Mathias Holmgren och får garanterat stället att gunga. Det kommer dessutom hållas ett stort quiz med grymma priser. Oroa er inte för vädret, pråmen har numera vindskydd, tak och värme så det är inga problem att göra helkväll där. Spektaklet börjar kl 18!


Club Backdoor kör sin favorit i repris ”Addictive Nights Mellofest” och det blir stordåd som vanligt när man kommer till Bakdörren. DJ’s på plats är MOLØ och RojinKolanc. Dessutom kommer succén Studio Schlager där tyglarna hålls av ingen mindre än Jenny Silver. Detta bara skriiiiiker party!


Nere i djungeln på King Kong är det Eurovisionextravaganza. 20:30 öppnar portarna till dess exotiska land och de kommer visa Eurovision på storbildsskärm innan festen drar igång. Eftersom King Kong känner sitt klientel väl kommer de ha specialpriser på bubbel så länge tävlingen håller på. Klockrent! Hostess är Reine, undrar om hon kanske kör på något Eurovision-tema? Jag hoppas på Charlotte Perrelli outfiten 1999!


GÖTEBORG

I Göteborg visar BeeBar finalen på storbildsskärm i baren och som vanligt kommer det garanterat bli supergo stämning där, den perfekta kombon mellan gott häng och party. Efter finalen kommer Putte North spela de bästa från ESC och schlagerhitsen vi aldrig vill, eller kan, glömma. Kom ihåg att du kan göra en helkväll med mat, dryck och dans! Det är ju det som är charmen med BeeBar


Gretas är inte sämre med ESC-temat och slår upp portarna redan 20:45 för att välkomna alla Eurovisionkåta gäster. För alla er som eventuellt missat den galet härliga stämningen på Gretas är det nu dags att uppleva den. Hela finalen kommer självklart visas på storbild och sen tar Ella Elektra över showen. På Nedervåningen rullar DJ Mia plattorna och på ovanvåningen kör Oscar D’vine.


MALMÖ

Kan du inte bestämma om du kan vill ligga eller kolla på Eurovision? Ligga eller Eurovision?? Varför ska man ens behöva välja mellan det bästa av två världar. SLM Malmö gör så att du slipper! Woho! De ordnar en ”Fuck & Eurovision-fest”. Känner du för att tippa och engagera dig, gör det! Eller kanske bara hänga i baren och snacka skit, gör det! Eller gå ner på nedervåningen och snuska till det, gör det! Gratis entré för medlemmar mellan 20-22.