Både Alexander Erwik och Gunn Lundemo är kända ansikten ute i nöjesbranschen. De bör vara den perfekta duon för att ordna gayklubb.
Upp till bevis! Nu på tisdag är det smygpremiär för tisdagsklubben Disqo Disqo!
Gunn och Alexander körde tre Disqo Disqo-kvällar redan förra året men kände att det bara var en liten start på något större. Därför har de i år valt att löpa linan ut och köra hela säsongen ihop.
QX har pratat med Alexander inför smygpremiären av sommarens enda och hetaste tisdagsgayklubb!

En etablerad fest- och evenfixare går ihop med en välkänd DJ, båda är gay och ska ordna gayfester kommande tisdagar. Hur gay?!
– Gay as fuck.

Nej men seriöst, varför just tisdagar? Det finns ju fem andra vardagar att välja på.
– Vi vill inte krocka med Miss Inga, i någon form. På onsdag kan hen ha vaknat till och spontanarrangerar något rajraj, men på tisdag är den succékärringen garanterat bakis fortfarande från helgen.

Som duo känns ni bägge väldigt… pricksäkra? Är ni inte rädda för att klubbgästerna ska ha skyhöga krav?
– Vi har båda väldigt bra hålvana, fast på olika sätt. Men rädda, nej, vi känner att Disqo Disqo tillför något som saknas.

Jag är nyinflyttad i stan, har ingen aning om vad Fredsgatan 12 är. Varför just där?
– Vi vill inte vara på ett ställe som låter oss driva en gayklubb bara vi inte gör så mycket väsen av oss. Vi vill inte driva en heteronormativ gayklubb, utan en som kan ta plats. F12 har visat förståelse och stort intresse för att Disqo Disqo vill ta ut svängarna, lets make tuesdays gay (as fuck) again.

Är lokalen ”sommarvänlig”? Jag är en sån som gillar att hångla under bar himmel, går det?
– Du kommer slaska så mycket trut i sommar, under bar himmel på terrassen. Det är den vackraste platsen som finns en sommarnatt. Det är typ ”hitta love of your life”-garanti på Disqo Disqo. Är det en kall natt så finns det plats inne också. Därför är vi inte så väderberoende. Men hoppas på kanonsommar såklart.

Det brukar alltid vara så himla diffust inför premiärer och sånt. Hosta upp en fet bokning tack.
– Show me yours and I show you mine. Nej, men vi smygöppnar nu den 28 maj, sen bjuder vi på artistlanseringar, bokreleaser, pridefester och massa annat varje tisdag fram till mitten av september om det blir en kanonsommar. Du ska få så du tiger.