QX har tagit snacket med Ratko, ordförande SLM Malmö, inför 30-års jubileet.

30 år är en lång tid att driva klubb! Varför tror du att ni överlevt?
– Att driva en medlemsklubb som våran kan vara svårt med tanke på att vi är en liten målgrupp. Det gäller att rikta in sig på rätt teman och veta vad medlemmarna vill ha och hur det ser ut i övriga Europa. Man måste planera och lyssna på medlemmarna. En annan viktig sak är att vara serviceminded. Vi är till för gästerna och vill kunna erbjuda ett ställe dit man kan gå utan att någon tittar snett för att man till exempel har fetischkläder. Vi är kända för att vara familjära därför är våra gäster trogna. Jag är glad att Malmö har en klubb där ALLA män är välkomna med eller utan fetisch.

Någon specifik händelse som stannat kvar hos dig från de här 30 åren?
– En av de saker man bäst kommer ihåg är vårt 20 års firande som var mycket välbesökt och uppskattat. Vi har dessutom Summercamp vart tredje år som alltid är trevligt och där det kommer utländska turister som gör det extra spännande, sådana grejer minns man.

Hur ser du på framtiden? Blir det 30 år till?
– Ja vi kommer att finnas kvar i många år! Det gäller att ha en bra drivande ordförande som vet sin sak. Vi ser ljust på framtiden nu när vi har vår helt egna lokal som passar oss i storlek och har ett bra läge.