Den kända sångaren Halsey, som själv är bisexuell, tog tillfället i akt under sin spelning i London att säga vad hon tycker om att en högerpopulistisk grupp i USA vill anordna en ”Straight Pride”, som QX också skrivit om. Hela spelningen hade hon på sig en t-shirt med en bild på två lesbiska kvinnor som i slutet av maj blev attackerade och misshandlade av en grupp män i en buss i London. Männen ska ha sett att kvinnorna var ett par och ville att de skulle kyssas framför dem, när paret vägrade gav sig männen på dem.

Det hela ficks stor uppståndelse och bland annat Sam Smith har skrivit om händelsen på sin Instagram. Nu ryter även Halsey ifrån. Hon pratade om hur viktigt Pride är och varför hon tycker det är orimligt att det ska finnas en ”Straight Pride”.

Såhär sa stjärnan på spelningen.

”When people around the world ask, ‘why isn’t there a straight Pride parade?’ The answer is because if there was one, you wouldn’t have to get on a bus and be terrified of being f**king beaten or killed afterwards. That’s why there’s not a straight Pride parade.
Because every f**king day on public transport is a straight Pride parade.”