Tony Irving, Caroline Farberger, Mats Strandberg och Jonas Gardell är de fyra hbtq-personer som blivit utvalda att vara Sommarvärdar i P1 i år.
De sa alla samma sak när QX träffade dem på pressträffen i Berwaldhallen, ”det här är en stor ära”!
Jonas har varit med i både Sommar och Vinter i P1. Tony, Caroline och Mats är alla debutanter och ser samtliga fram emot att få sommarprata.

Tony berättar för QX att han kommer prata om alla de olika uniformer man tar av och på sig i livet och hur man till slut lär sig att bli ett med dem. Tonys program sänds 28 juni.

Caroline, som vann årets hbtq-person på QX Gaygala 2019, kommer gå djupare än vad hon någonsin gjort gällande sin könskorrigering och om den resa hon varit med om. Hon kommer också prata om hur viktigt det är att alla olika typer av människor får ta plats i näringslivet. Carolines program sänds 1 juli.

Jonas Gardell som är varm i kläderna gällande sommarprat kommer prata om att ”det finns många idioter och du kan inte hjälpa allihop”.
– Jag vill att man ska våga äga sin berättelse, äga den man är utan att folk ska hålla på och rätta en hela tiden.
Jonas Gardells program sänds 7 juli.

Mats Strandberg som tidigare jobbat som redaktör på QX kommer prata om hur han i samband med en intervju träffade sin man och hur de blev kära. Men självklart också om sitt författarskap och hur skräcken för AIDS och Tjernobyl fick honom att skriva om skräck. Mats program kan ni höra 18 juli.