I fredags släppte Taylor Swift singeln ”You Need To Calm Down” som handlar om homofobi och på kvällen samma dag drog hon till Stonewall Inn och överraskade besökarna på gayklubben. Hon ställde sig på scenen tillsammans med en annan känd gay, Jesse Tyler Ferguson, och rev av ”Shake it off”.
50 år sedan Stonewallupproren och Pridemånaden, det kunde inte vara mer lägligt med den här låten och besöket!

”It’s an absolute honour to be here at the Stonewall Inn. Thank you for being so wonderful, it’s so fun dancing with you. Happy Pride month!”, säger Taylor Swift till publiken.

För alla som tänker ”pinkwashing”, så har jag glada nyheter för er. GLAAD har rapporterat att efter sången släpptes har flera donationer gjorts och alla med samma summa, 13 dollar, vilket är Taylors turnummer. GLAAD har också meddelat att superstjärnan ”skänkt väldigt generösa bidrag” i samband med singeln, men också kontinuerligt innan.

Taylor har det senaste året tagit allt mer ställning för hbtq-rättigheter som QX tidigare skrivit om. Att en av världens största artister, som tidigare inte velat uttala sig mycket om hbtq, nu väljer att ta tydlig ställning är en mycket positiv utveckling!

Madonna var där under nyårsfirandet och eftersom det är 50 år sedan Stonewallupproret är det säkert inte helt otroligt att fler kändisar kommer överraska Stonewall-publiken.