Hur känns det nu när det är offentligt att du ska vara Sommarvärd?
– En stillastående panikkänsla. Jag var ganska lugn innan presskonferensen men nu när jag hört var alla andra är i processen får jag lite panik, eftersom jag tycker att jag inte kommit lika långt. En klassisk jämförelsegrej (skrattar).

Vad kommer du prata om?
– Det är ju det jag inte vet exakt (skrattar). Jag tänker att det ska handla mycket om hur det har varit att under halva mitt liv växa upp i offentligheten och hur det påverkat mig olika perioder olika mycket. Jag kommer prata en del om att hitta ett lugn i att vara själv och inte leta bekräftelse hos andra, något som jag gjort större delen av mitt liv.

Jag upplever att du haft en personlig förändring de senaste två åren. Upplever du det själv?
– Absolut. Men det är svårt att vara objektiv i sitt egna liv. Det är många som noterat det och sagt ”nu har du bytt stil, nu har du hittat hem”, men jag är hela tiden på en resa. Jag känner aldrig att jag stannat upp i någonting. Det var många som till exempel kommenterade min nya hårfärg, att det är ett klassiskt tecken på uppbrott. Nu i efterhand ser jag det, men inte när jag var mitt i det.
Jag upplever att jag idag vågar sjunga om ämnen som är lite jobbiga, som jag inte hade vågat ta upp i en intervju där jag inte kan styra hur jag kommer känna eller vilken följdfråga jag kommer få.

Du var nominerad till QX Gaygala det här året för Årets låt, men priset gick till Lady Gaga. Ser du ditt nya album som en revansch?
– Öh ja (skrattar). Helt okej att Gaga fick det, även om jag tycker att det var lite oförskämt att hon inte var på plats. Då kände jag såhär ”en som är i rummet borde få det här priset”. Nej, men jag har ju vunnit Årets låt tidigare, det är det enda priset jag vunnit i mitt liv och det är en otrolig ära att få bli nominerad, jag känner mig verkligen sedd på QX Gaygala. Så självklart hoppas jag på att bli nominerad i år igen. Men halva grejen är ju festen! Herregud den stämningen hittar man inte någon annanstans. Årets fest!

Det går en del rykten, väldigt lösa och på många oseriösa sidor, om att du är flata. Vad tänker du om det?
– Just de ryktena som går är osanna eftersom det handlar om min bästa vän. Hon är som en syster som mig. Vi visar vår ”kärlek” öppet såklart. Vet knappt vad jag ska svara? Ja det är kärlek, men det är inte sexuell kärlek. Vi var på en fest i LA och det var där det uppmärksammades.
Men jag har inte stängt dörren helt och nu när jag vänder och vrider på vem jag är och vem jag vill vara så är jag självklart öppen för att älska vem det än blir. Hittills har jag inte blivit kär i en tjej. Men hit me (skrattar).

Se när Molly tog emot priset för Årets låt på QX Gaygala 2015 för låten ”Freak”.