Neil Patrick Harris är gift med David Burtka och tillsammans har de två barn. De befinner sig för tillfället i Tel Aviv då Neil ska vara den officiella ambassadören för Tel Aviv Pride. Men till AP säger Neil att han inte vill vara en ambassadör för hbtq eller vara en gay-ikon.

– Jag är bara en man som är gift med en annan man, vi har barn ihop och lever våra liv lika ”normalt” som vem som helst. Men jag tycker att normal är en väldigt subjektiv term, speciellt i gay-rörelsen. Jag har verkligen inget intresse av att bli en representant eller en ambassadör för något annat än mina barn, säger han till AP.

Det är första gången Neil besöker Tel Aviv och han har inte velat uttala sig om det infekterade läget mellan Palestina och Israel, men han tycker att det ska bli väldigt kul att vara där, vilket han lade upp på sin Instagram.

Även om han själv inte vill vara en ambassadör för hbtq gläds han åt hur långt hbtq-rörelsen tagit sig och att det är mycket mer accepterat idag än tidigare. Till AP säger han att fört efter resan till Tel Aviv blev medveten om att det sker samtidigt som det var 50 år sedan Stonewallupproren.

– Det är viktigt att uppskatta vart vi kommer ifrån. Jag är väldigt tacksam över att få leva i en tid och i en värld där människor lyckats påverka och göra skillnad. Jag hjälper gärna till att främja det positiva av allt detta.