Årets Pridelåt heter When We Are Free och den sjungs av Daniel Mauricio, ett bekant ansikte från musikal/teatervärlden. Senast såg vi honom i Peter Jöbacks Med hjärtat som insats, och innan dess Priscilla – Ökens Drottning och La Cage Aux Folles. Dessutom har han varit druga med Diamond Dogs (han är ett ess i klackar), jobbat utomlands, bland annat i The Book of Mormon och med norska dragsuccén Queentastic, plus gjort musik i trion Drugs.

När Daniel fick frågan av Stockholm Pride om att skicka in ett förslag på årets låt trodde han aldrig att han skulle sitta här och snart vara på väg till sin egen releasefest.

 Jag satte mig med producenten Peter Hägerås och vi gjorde en demo som jag inte var helt nöjd med när jag skickade in i mars. Men jag hoppades Pride skulle se och gilla helheten. Sen glömde jag bort den och hittade senare ett mail om att Pride ville ha den…

– Jag fick lite panik men gjorde klart den och är nöjd. Det är en glad poplåt i uptempo med ett litet budskap bakom. Ett budskap som passar bra in i år när temat är ”Vi behövs”.

Vad tänker om tidigare Pridelåtar?
 Det har ju gjorts många genom åren och alla har varit bra på sitt sätt… Den jag faktiskt mest kommer att tänka på är Evelina Olséns Kärleken är vi.

Han har inte kunnat gå med i Prideparaden de senaste åtta åren för att han spelat på avslutningsdagen i parken. Och så blir det även i år, med en helt egen låt.

 För mig är Pride frihetstänkande. Jag känner mig fri…så vill man känna varje dag, året om. Och det är lite det låten handlar om, ett önsketänkande om en väldigt fin framtid.