Melanie C kommer till PridePark och Stockholm Pride. Och ja, hon kommer köra låtar från både Spice Girls och sin egen solokarriär så förbered er på värsta festen!

Med sig har hon klubb-cabaret-kollektivet Sink the Pink, eller om det är dom som har med sig Melanie C, hur som helst kommer det bli en kväll fylld av drag, sång och hits.
QX får tag på Melanie C i London där hon befinner sig för att ge de sista tre konserterna med Spice Girls på Wembley Arena.

 Det är fantastiskt, verkligen helt fantastiskt. Vi har så kul och publiken är med från början till slut.

Men är det verkligen de sista konserterna ni gör?
– Vi får se, just nu känns det som om det här är för bra för att inte fortsätta med, vi får se om det blir mer. Jag hoppas det, det är så stort.

Senast du var i Sverige var på QX Gaygala, vad minns du av den kvällen?
 (skrattar) När var det? Jag är ledsen, men jag reser så mycket och vet knappt var jag är när jag vaknar (skrattar). Men det var kallt va? Jag har för mig att jag stod och gjorde några Spice Girls-moves innan jag gick upp på scenen eftersom jag frös (skrattar). Och så delade jag ut pris.

Sen tillägger hon.

– Jag har varit i Stockholm så många gånger. Jag har jobbat med svenska låtskrivare och mitt första soloalbum gick enormt bra i Sverige så jag var ofta där och spelade.

Och nu kommer du tillbaka i sommar med Sink the Pink, berätta vad vi kan vänta oss?
 Åh det kommer att bli så kul. Sink the Pink uppträdde i London på en klubb och en kväll bjöd de in mig till deras show, och det var så kul att vi bestämde oss för att fortsätta ihop. De är ett gäng tokstollar i drag och de har fantastiska nummer. Och så gör vi en del grejer ihop, det blir covers, lite spicegirls och så lite av mitt eget material. It’s gonna be amazing.

När kommer du att släppa nåt eget nytt material?
– Vet du, jag jobbar hela tiden med nya grejer och på Stockholm Pride kommer jag att spela en ny låt.

Melanie berättar att hon spelat på enormt många Pridefetsivaler genom åren, hon håller sin hbtq-publik väldigt kär och nu ska hon ut på en prideturné med Sink the Pink, första stoppet blir Pride i Sao Paolo.

– Sen väntar World Pride i New York och sen fortsätter det. Det blir en bra sommar!