I år är det 15 år sedan tv-serien The L-word hade premiär i tv-rutan. Serien om en grupp lesbiska kvinnor i Los Angeles blev en supersuccé världen över. Första avsnittet visades den 18 januari 2004 och det allra sista på självaste kvinnodagen den 8 mars 2009. Då hade vi fått se 62 avsnitt över sex säsonger. TV-serien skapades av Ilene Chaiken och i serien medverkade bl.a. Jennifer Beals, Leisha Hailey, Katherine Moennig, Pam Grier och Mia Kirshner.

The L-word, är den första och kanske enda dramaserien som bara handlar om lesbiska kvinnor, deras relationer, sexliv och vardag. Men efter fem år och sex säsonger lades den ner med ett otroligt mystiskt sista avsnitt och plötsligt slocknade lesbisk tv.
Tills nu…

I höst är det nämligen dags igen, för då kommer The L-Word tillbaka. Och rykten säger att vi får återse våra favoriter – men inte där det slutade – utan tio år senare…

Manuset skrivs och utvecklas av en ny och lite yngre lesbisk manusförfattare, Marja-Lewis Ryan och det sägs att hon tar The L-words anda, många av ursprungskaraktärerna, världen och ger serien nytt liv. Dessutom kommer hon att berätta historien om ett flertal nya karaktärer, men Bette, Alice och Shane är fortfarande kvar i serien. Och eventuellt fler.

Se där! Något att längta och se fram emot när sommaren är över.