Ryan Murphy såg ett smakprov från The Prom under ett välgörenhetsevent i april och det var kort därefter som han tog kontakt med Netflix för att göra en överenskommelse om att den nya och hyllade musikalen ska bli film.
De skådespelare som hittills avslöjats ska vara med är inte att leka med heller!

Oscars-vinnarna Nicole Kidman och Maryl Streep är klara för huvudroller. Några andra stora stjärnor som kommer vara med är talkshow profilen James Cordon, Andrew Rannells som spelade bög i serien Girls och Keegan-Michael Key. Först var det klart att Ariana Grande skulle spela Alyssa, en av de tjejerna som inte får gå på balen, men det har senare framkommit att det inte kommer bli så på grund av hennes turnéer.

Musikalen The Prom handlar om två tjejer som är ihop och vill gå på skolbalen ihop, men inte får det. Filmen har fått bra recensioner och är dessutom baserad på en riktig händelse.

Det pratar om att Ryan Murphy, som även gjort Glee och American Horror Story, kommer producera och regissera musikalfilmen även om inget är helt klart. Filmen planeras ha premiär hösten 2020.