På lördag intar bland annat Aqua, Antiloop, Right Said Fred, DJ Sash!, Vengaboys, Cascada, Snap, Da Buzz och Victoria Silvstedt scenen på Zinkensdams IP för att ge oss det bästa som nittiotalet erbjöd. QX kommer att vara på plats men vi ville såklart ha svar på ett par brännande frågor innan! Vi frågade Joakim Stenhammar, project manager på Vi Älskar AB  som producerar musikfesten.

Vi är så pepp på Victoria Silvstedts musikcomeback, men varför är hon så tidigt som runt 14.20?
– Denna världsstjärna flyger in till Sverige kl 13.00 och lämnar Arlanda vid 18 för att hon ska vidare till Monaco där hon har ett stort event som hon måste vara med på. Men vi är ju bara så glada att vi fick henne till Sverige för detta!

Vilken akt har den längsta sloten?
Aqua. De kör i ungefär en timme.

När vi var i Göteborg i fjol överraskade Patrik Isaksson, finns det någon chans att vi blir överraskade på Zinken i år? 
– Inte som det ser ut just nu. Det är så jäkla tight och vi har nästan för många artister (skrattar). Men, det blir med stor sannolikhet en överraskning i Göteborg i år igen…

Ni har en spellista på Spotify som funkar utmärkt som pepp. Är den talande för vilka låtar som artisterna gör?
– Ja, alla låtar som är med på den kommer köras, även om Boyzlife inte riktigt kör alla fullt ut. Men det blir bra många fler hits på lördag än de som är med på listan,,,.

Vissa akter har EN stor hit. Kör artister som Dilba, Me & My och Londonbeat bara en låt?
– Det är nog alltid ett minimum på två låtar om jag inte misstar mig. Dilba kör två, Me & My kör minst två och Londonbeat finns jag inte riktigt.

Vem sjutton är Giorgio Prezioso som är inklämd bland alla stora namn?
– Det är DJ från Italien som var aktiv på 90-talet och har en ny singel. Den här akten är bokad via vår danska partner. Jag har hört att han är en helt fantastisk live-dj.

Varje ”slot” är annonserad med ca fyra artister, kommer de köra i den ordningen?
– Nej. Vi måste ha lite frihet i schemat eftersom detta är en enorm apparat med hundratals personer som flygs in och ut under ett dygn. Det är ett logistiskt helvete men det kommer bli så bra när allt faller på plats.

Vilken akt har ni drömt om att få till ”90´s”?
– Jag tror inte att folk har fattat hur häftigt det är att Antiloop är tillbaka på scenen efter inte ens har umgåtts på över 15 år! De var med och skapade den kommersiella EDM-musiken långt innan Swedish House Mafia blev världsstjärnor. Med det ljudet som finns nu så kommer de att välta Zinken när de avslutar allt med sina hits.

På er FB-sida så utlovar ni bättre priser i barerna, trevligare vakter och kortare köer…?
– Ja, förra året fick vi kritik för just dessa saker och vi tog det på största allvar. Alla ska ha en optimal upplevelse och vi har tagit till oss och jobbar med proffs. När det gäller köerna är det svårt eftersom alla kom 13.30 i fjol, exakt när första artisten går på. Men vi jobbar på det. Men jag rekommenderar att komma lite tidigare då vi ju öppnar 12.00 och det är bra musik från en dj redan då. Jag vill också lägga till att vi fått grymma samarbetspartners när det gäller maten med Miss & Mr Voon och Vigårda.  Maten är riktigt bra i år!

Finns det biljetter kvar?
– Ja! Här!

Alla övriga frågor finns det en utmärkt FAQ på här.

Vi som älskar 90-talet äger rum på Zinkensdams IP Stockholm 6 juli, Slottsskogen Göteborg 13 juli, och Pixlapiren i Helsingborg 20 juli. Dessutom har man en specialspelning med lite färre artister men plus E-Type i Umeå, på Umeå Energi Arena,  den 19 juli.