Efter att ha slagit rekord på Billboardlistan och streamats över 500 miljoner med Billy Ray Cyrus-samarbetet Old Town Road bestämde sig 20-årige rapparen Lil Nas X för att komma ut innan Pride-månaden var slut.

Via ett par kryptiska tweets bekände han regnbåge precis innan den officiella ”Pridemånaden” juni var slut i USA. Med en regnbågsemoji intill skrev han följande på twitter: “vissa av er vet, vissa av er bryr sig inte, vissa kommer inte att tjafsa med mig mer. Men innan den här månaden är slut vill jag att ni lyssnar extra på ”c7osure”.

Låten handlar om att sluta hålla uppe en charad, att se positivt på framtiden och att inte ångra saker som man bara måste göra. Lil Nas X zoomade också in en regnbågsfärgad byggnad på sitt skivomslag och skrev ”trodde det var uppenbart”. En stort och mäktigt steg framåt, främst för unga afroamerikaner och rapmusiken som länge plågats av homofobiska undertoner.

Miley Cyrus hyllade rapparen på Instagram: ”So PROUD of my baby brother @lilnasx. In your corner forever my friend” och la till ett par regnbågsemojis.

Lil Nas X är dessutom superaktuell med låten Rodeo som han gör med Cardi B.