Anledningen? I en kort scen i filmen som har svensk premiär i slutet av augusti syns två mammor hämta upp ett barn från dagis i bakgrunden. Det uppskattas inte av One Million Moms.

– Scenen är så subtil för att den ska avtrubba barnen och göra dem mindre känsliga. Toy Story 4 är det sista stället man tror att man ska behöva handskas med innehåll som rör sexuella läggningar. Det är alldeles för tidigt att behöva utsätta barnen för sånt här, och helt onödigt, säger Monica Cole, som är en av de drivande krafterna inom One Million Moms.

Hon fortsätter:
– Disney fortsätter att vara politiskt korrekta istället för att skapa familjevänlig underhållning. De borde fortsätta att skapa underhållning istället för att utsätta barn för kontroversiella ämnen.

One Millions Moms har genom åren hetsat upp sig för olika saker som de tycker är ”oanständiga”. På deras hemsida står det: ”Mamma, är du less på all smuts som samhället, särskilt media, kastar över våra barn? Är du trött på alla negativa influenser som de tvingas ta del av? Om så, bli en del av  OneMillionMoms.com”. Alla medlemmar uppmanas att skicka in orenheter som de hittar via: