Johan Wiklund, VD för Trädgården, var där när allt började. Det som egentligen vara bli ett event slutade med tio år av lycka. Klubben Trädgården fyller tio år idag och det bjuds på en riktig nostalgitrip!

Tio år idag med Trädgården under Skanstullsbron. Kan du summera tiden under bron med ett ord?
– Eufori!

Och med en mening?
– En känsla som realiserades.

Du själv har grundat allt det här, hur började det?
– Genom en lyckad sökning på blocket lyckades vi hitta det lilla huset under bron. Vi skulle bara ha en location för ett event egentligen men såg potentialen i platsen och på tre veckor flyttade vi hela Trädgården till Skanstull. Den första kvällen hade vi känt oss nöjda med 700 personer men det kom upp mot 3000 och resten är som det så fint brukar kallas historia.

Hur tror du att det kommer sluta?
– Som det började, det vill säga ingen vet, men vi hoppas kunna fortsätta sprida eufori och glädje i människors liv.

Jag träffade Johanna, kreativa chefen, inför öppningen och hon sa att jubileet inte var helt bestämt men att ni ska försöka återskapa den line-upen som var för tio år sedan. Har ni lyckats med det?
– Nja, inte fullt ut men vi har gjort vårt bästa för att förmedla känslan av Trädgården 2009 och bjudit in personer som spelat mycket på Trädgården genom åren. Det kommer bli en helt magisk sommarkväll fylld av eufori. Nu verkar vädret äntligen vara med oss också.

Till alla som planerar att komma idag, vad får de?
– En stockholmsnatt som visar sig från sin allra bästa sida ledd av följande partyproffs, Johan Wiklund, Jon Birgne, La Vida Locash, Festa med killar, Pom Pom, Janders corner, Aron Almerén, Maja Asperö Lind och Lång-Kalle. Kvällen till ära bjussar vi på livespelning i Kyrkan också med The Embassy. Bjussar som i fri entré fram till 20.00.