Förra veckan gick Nicki Minaj ut med nyheten att hon skulle spela i Saudiarabien. Den 18 juli skulle hon inta scenen på Jeddah World Fest för en längre konsert. Självklart blev det storm på stjärnans Twitter-konto efter att detta kom ut, eftersom Saudiarabien har lagar som är allt annat än människorättsvänliga.

Men. Nu har Nicki Minaj gått ut och bett om ursäkt för sitt dåliga omdöme och menar att Saudiarabiens brist på rättigheter för kvinnor och HBTQ-personer  plus avsaknad av yttrandefrihet gör att hon ställer in.

– Efter att ha reflekterat över detta så har jag bestämt att inte gå vidare i konsertplaneringen för Jeddah World Fest. Jag vill inget hellre än att ta min show till fansen i Saudiarabien, men efter att ha tagit till mig mer info om situationen i landet så känner jag att det är viktigt att visa mitt stöd för kvinnor, HBTQ-communityt och rätten att uttrycka sig, säger sångerskan i ett uttalande till nyhetsbyrån AP.

Kanske lyssnade Nicki på Human Rights Foundation (HRF) som kontaktade henne och bad henne använda sin position som förebild till att rikta blickarna mot vad Saudiarabien gör mot kvinnor, HBTQ-personer och den fria talan. De tyckte att hennes konsertplaner rimmade extra illa med det faktum att hon för ett par veckor sedan stod på scenen i New York för att fira World Pride.

I Saudiarabien ses homosexualitet som ett brott som kan leda till fängelse eller till och med ge dödsstraff. I april i är avrättades fem män av den saudiska regimen för att de erkänt sexuella relationer med andra män. Flera aktivister som kämpar för kvinnors rättigheter i landet sitter dessutom fängslade.

Förre detta One Direction-medlemmen Liam Payne och Dj:n Steve Aioki är fortfarande listade som artister som kommer att uppträda under Jeddah World Fest.