Berätta lite om dig, vem är du?
– Jag heter Julia Alfrida Ridderdal, är 24 år gammal och uppväxt i Åkersberga. Jag har studerat på Dreamhill Music Academy uppe i Ö-vik i ett år och precis mellanlandat hemma i Stockholm igen tills jag ska upp och gå en till utbildning där uppe i höst, SIM (Songwriting for an international market).
 
Hur länge har du burit på HER, känns som att du haft den texten med dig ett tag?
– HER skrev jag i vintras och den kom till mig som rinnande vatten. Det var helt klart ett tecken på att jag nu är redo att dela med mig av mina erfarenheter och vad jag har gått igenom. Jag har växt otroligt mycket bara under det senaste året men framförallt sedan två år tillbaka då jag vågat vara öppen kring min sexuella läggning.

Skulle du säga att du har du hittat vem du är idag?
Jag känner mig tryggare i mig själv för varje dag som går och den här låten känns som en milstolpe och som en ny start.

Hur var din uppväxt?
– Min uppväxt har varit en berg och dalbana. När jag var sex år hade jag min första identitetskris, jag frågade min mamma om jag fick ”göra om mig mig till kille”. Jag umgicks enbart med killar, klippte håret kort och jag spelade i killarnas fotbollslag. Det här resulterade att min mor blev stressad och ignorerade frågan och sedan lades det på is. Åren efter det började jag sakta men säkert anpassa mig efter min omgivning men på bekostnad av min psykiska hälsa.  När jag var 10 år utvecklade jag anorexi och led med det tills jag var 14 år. Jag är en frisk anorektiker idag och även den resan har stärkt mig på vägen. Efter år av KBT, samtal med kuratorer och nu senast en psykolog har jag blivit mer medveten om min situation och känt att jag äntligen fått styrkan och ord att kunna uttrycka vem jag är.

Vad har du fått för feedback när du spelat låten i HBTQ-personer?
– När jag spelat låten för queerpersoner och människor i min omgivning har jag upplevt att många blir väldigt berörda. De upplever att texten är otroligt stark & modig och skapar en hög igenkänningsfaktor, oavsett om man känner mig personligen eller är utomstående.
Vad är din inspiration musikmässigt?
– Musikmässigt kommer mycket inspiration ifrån Lady Gaga, Tove Lo & Billie Eilish. 
Vad ser du fram emot under Stockholm Pride?
– Att framföra låten live på Stora Scen innan Pussy Riot på lördagen. Helgen därpå ska jag även framföra den live under Roslagen Pride i Norrtälje. Men såklart även att fira festivalen tillsammans med mina vänner och familj. Min pappa ska gå med mig i Pride-tåget för första gången vilket känns otroligt värdefullt!<iframe src=”https://open.spotify.com/embed/track/4K7pN08p4rGzrQNvqnfzdv” width=”300″ height=”380″ frameborder=”0″ allowtransparency=”true” allow=”encrypted-media”></iframe>