När QX besöker Laila Bagge hemma på Lidingö har hon precis kommit hem från en veckas semester på Kreta och imorgon åker hon vidare till USA där hon ska på roadtrip med sin man Korosh. Däremellan har hon tryckt in ett besök på Allsång på Skansen och en plåtning med QX. Sen ska det packas upp, tvättas och packas ner. Det är så här hennes liv ser ut. Alltid massor på gång. Nya projekt. Nya utmaningar. Men för de som hör henne i Rix

MorronZoo på Rix FM på mornarna med Roger Nordin eller följer henne i dokusåpan Lailaland är det inget nytt. Laila Bagge sitter inte still, så är det.

Förutom att hon är radiopratare och känd från Idol-juryn så har hon designat champagneglas, tagit fram ett eget vin, en smyckekollektion och har nu börjat designa möbler. Dessutom har hon jobbat som artistscout, manager, och låtskrivare – och just ja, hon kom tvåa i Let’s Dance också. Och med 375 000 följare på instagram ingår hon det ena betalda samarbetet efter det andra. Varumärket Laila Bagge är en maskin.

Vad är det som driver dig att göra så många olika saker?
– Jag vet inte, jag brinner för det, jag är en kreativ person, säger hon och berättar hur hon började designa barnkläder när hon var gravid eftersom hon inte gillade de som fanns. En annan gång blev hon helt besatt av tanken att starta ett individanpassat gymnasium.

Du känns väldigt osvensk i ditt sätt att kasta dig ut och testa nya saker.
– Jag är inte så rädd för att misslyckas, herregud då har man iallafall lärt sig något på vägen. Det finns ingen framgångsrik person som inte misslyckats. Det är ett fall framåt.

Är det viktigt för dig att vara omtyckt?
– Hahaha, nej då skulle jag inte ha varit med i Idol-juryn i åtta år! Men det klipps väldigt hårt och man får en ”roll”. En ska vara snäll, en ska vara elak. Det snälla jag sa klipptes bort. Men jag förstår att det fyller en funktion i programmet, vad är Dallas utan J.R. liksom. Men nej, jag kämpar inte för att andra ska tycka om mig, det viktiga är att mina nära och kära tycker om mig.

Idol har gjort att Lailas ”likeability” är låg. Det märks i de mätningar man gör i radio men efter att ha sänt radio i fyra år och lyssnarna har fått lära känna henne så har det ändrats drastiskt, det märks tydligt att den förutfattade meningen som fanns tidigare är borta. Lailas realityshow Lailaland har också haft betydelse då man fått lära känna henne bättre.

På mornarna hör man dig i radio på Rix MorronZoo med Roger Nordin, hur är det jobbet?
– Fantastiskt, jag älskar att gå till jobbet. När de sa att jag skulle börja sända med Roger så kände jag, ”Med Roger? Han som är så torr och tråkig”. (skrattar). Precis som många har en bild av mig så hade jag en bild av honom. Men han är inte alls som jag trodde. Visst, han är en rädd och lite gubbig kille men han har ju andra sidor också som inte kommer fram i radio kanske. Ni skulle bara höra hur det låter i reklampauserna och vad vi pratar om, och vi kommer nästan alltid in på sex (skrattar).  Vi kompletterar varandra superbra och vi har genuint roligt tillsammans privat.

Hur är det att att gå upp så tidigt?
– Ett helvete, jag vänjer mig aldrig… Jag går upp en kvart innan jag går hemifrån.

Du bor med din man Korosh, som är 28 år, och dina två söner 8 och 16 år. Det krävs lite skinn på näsan gissar jag.
– Ja, men det har jag, och jag har alltid trivts bäst med killar. Det var först när jag var runt 35 som jag hittade andra kvinnor som är som jag. Kvinnor som inte ser en som ett hot. Men jag gillar att jobba med grabbar, dom går oftast direkt rakt på sak och säger vad dom tycker. Det passar mig.

Kändisfester däremot verkar inte vara din grej, där ser man dig aldrig.
– Nej, det händer inte. De enda galorna jag går på är UNICEF, Cancergalan och QX-galan. Där handlar det om något annat än att bara synas och dricka champagne ihop. Något större och viktigare. Ja, och så går jag på Kristallen förstås, men det är ju mitt jobb…

Hur mycket Pride finns det i din vardag?
– Ja, jag vaknar ju i princip varje vardagsmorgon med en bög (skrattar). Sen gillar jag att se Prideparaden varje år, den känns viktig. Och homosar har det funnits i mitt liv så länge jag kan minnas. Jag har ju varit dansare och gick balettakademin, och där visste man ju vilka som var gay innan de själva visste det (skrattar). Jag vet inte hur många gånger som någon kille på skolan sa: ”Du Laila, jag måste berätta en sak för dig”. Nähe? Låt mig gissa vad det kan vara (skrattar)…

– Jag har alltid gillat att hänga med gaykillar, det är avväpnande och enkelt och det finns ingen risk att nån ska bli intresserad av den andre, jag har ju suttit och visat tuttarna för Roger på jobbet (skrattar).  Det hade jag aldrig gjort om han var straight.

Men flator då?
– Jorå, jag känner flera i musikbranschen, men vi hänger inte, det har bara inte blivit så.

Vad ska du göra i USA?
– Jag och min man ska på roadtrip och åker från Miami ner till Key West, sen upp till Nashville och Memphis. Jag ska försöka vara helt ledig och kanske även börja skriva lite musik igen. Det är 20 år sen jag skrev något.

Men då skrev du till Celine Dion…
– Ja det stämmer, jag var med och skrev Have you ever been in love? till henne. Det är ju en sån där sak som man självklart är grymt stolt över.

Kommer vi få se dig i Pride i år?
– Absolut, jag hoppas att jag även ska få gå i paraden i år. Men Roger är bortrest så vi har gjort en efterlysning i radio efter en bög som kan ta hand om mig under Pride (skrattar). Så vi kan väl efterlysa en här också.

Eller kanske en flata?
– Jaaa, det vore grymt! Jag och några flator på Pride! 

Till sist, hur länge kommer vi få höra dig i radio?
– Länge! Jag har långt kontrakt, så mig blir ni inte av med.