Det har inte varit någon bra uppladdning för oss som gärna ser lite namn från listorna blandat med alla mer smalare akter på Way Out West. Först hoppade festivalens absolut största namn Cardi B av efter komplikationer efter sin bröstförstoring, och bara för någon vecka sedan försvann Sveriges senaste pop-stolthet Mabel i samband med att hon släppte sitt första, hyllade album. Kombinera det med att SMHI hotat att Göteborg (efter en, hör och häpna, rekord-torr sommar) skall drabbas av en smärre monsun i helgen, och ni förstår att peppen inte är så stor som den borde vara. Att de största namnen nu är retro-gänget i The Cure och så Solange, vars största hit fortfarande är den hon fick in i ansiktet på sin svåger Jay Z i en hiss, måste sägas vara ganska förvånande för en festival som i så många år varit ett flaggskepp.

Lyckligtvis bjuder Slottskogen på en mängd andra namn som både tillgodoser spets och hits som kan få den mest genomblöta att sluta misströsta. Vad sägs om svenska, kvinnliga giganter som Zara Larsson, Veronica Maggio, Seinabo Sey, Neneh Cherry, Titiyo och Miriam Bryant? Och vill man ha Spotify-hits så finns här både Z.E, Stormzy, Dani M och Vargas & Lagola.

På HBTQ-fronten finns det dessutom en hel del tunga namn; Christine & the Queens, som slog igenom stort med Tilted 2016, och nyligen släppte en duett med Charli XCX, är en av världens största queer-artister, och Silvana Imam behöver knappast någon närmare presentation. Lägg till det Shura, flatan som är en av Storbritanniens härligaste elektro-akter, och hemlighetsfulla, men queera, Mitski (samt säkert en hel knippe andra) och ni inser att artist-utbudet förmodligen är minst lika gay som på Pride.

Den numera helt klimat-transparenta festivalen bjuder dessutom som vanligt på en hel massa DJs, fester, filmer (festivalens filmfestival-del blir bara större och större) och såklart mängder av seminarier. I år kan man bredvid den stora gin-baren lyssna på alltifrån samtal om veganism med Sanna Bråding via brandtal om sexismen i musikindustrin med Anna Björk till panelsamtal om jämställdhet med Linnéa Henriksson, Felix Sandman och Jill Johnson.

Vi ses i Slottsskogen!

Biljetter finns att köpa HÄR

QX Way Out West-team Ken Olausson & Carl Björklund