Steve Ronson menar att Lady Gaga ska ha plagierat hans låt ”Almost” som lades ut på Soundcloud 2012, detta skriver Page Six. Enligt uppgifter från sajten kommer Ronson och hans advokat kräva ”miljoner och åter miljoner” för att kompensera för stölden. Lady Gaga har dock meddelat att hon kommer bestrida anklagelserna med en stjärn-advokat.

Gagas advokat, Orin Snyder, menar att detta bara är ett sätt för målsägande att få lätta pengar. Lady Gaga har hela tiden slagit ifrån sig anklagelserna om att ”Shallow” skulle vara plagierad och kommer bekämpa de med full kraft.

Men är det plagiat? Avgör själva. Här är Lady Gagas låt ”Shallow”, som säkert många av er hört tidigare.

Och här är låten ”Almost” med Steve Ronson, som han själv menar har plagierats.

I beskrivningen på låten har Steve Ronson skrivit att flera olika parter har uppmärksammat honom om att ”Shallow” påminner om hans låt. Han skriver också att han aldrig sett filmen ”A Star Is Born” och att han inte aktivt sökt efter den här uppgörelsen eller att han attackerar Lady Gaga personligen, han menar att han bara vill skydda sin egna musik. Han ska dessutom använt sig av en musikforskare som säger att låtarna liknar varandra väldigt mycket.

Absolut att man kan höra en underton och liknande melodi som påminner om ”Shallow”, men är det verkligen så likt att den ska anklagas för plagiat? Det får uppenbarligen domarna avgöra. Steve Ronson har än så länge enbart försökt nå en överenskommelse utanför rätten.