Taylor Swift – Shake It Off

Sen Taylors allt mer tydliga riktning att öppet våga stötta hbtq-communityt har hon en självklar palts på listan! Dessutom med en riktig partydänga som andlar om att våga vara sig själv och skita i vad alla tycker. Alla kriterier för en bra gay-anthem helt enkelt!


Lady Gaga – Born This Way

Ursäkta mig om jag är klyschig genom att ha med den här men gay-anthems är ju klyschiga rakt igenom så detta är HELT rätt. Men den är med av massa andra faktorer också. Lady Gaga är vår Queen, end of story. Hon har gjort massa fint, bland annat proklamerat under en konsert att alla ska få älska vem de vill, samtidigt som hon höjde en Prideflagga högt i luften.
Den här låten är det också väldigt många hbtq-personer som kan känna igen sig i OCH den är party. Enjoy


Beyonce – Run the World (Girls)

Finns det någon titel som kan förklara livet i allmänhet mer precist? Seriöst alla vet att det är kvinnorna som bestämmer så kan alla bara sluta försöka låtsats som något annat. Beyonce gör det enda rätta och sjunger tonerna som alla behöver höra, till en jäkla pangvideo dessutom! Den här kan inte spelas för lite.
Alla män som inte håller med får långsamt backa undan.


Whitney Houston – I Wanna Dance With Somebody

Åh Whitney vi saknar dig så oändligt. Men vi får ta del av dig varje gång vårt hjärta brustit, eller när vi vill ha lite mer dans i livet. Jag tror aldrig jag varit på ett gayställe som INTE spelat den här låten? Hur gudomligt snygg är hon inte videon också? Wow! Okej så vi har en powerlady, skitsnygg, bra grooves och bra låt. Den här är spik!


Madonna – Like A Prayer

Madonna fyllde nyligen hela 61 år! Det är få artister som gjort så mycket som Madonna för hbtq-communityt. Med sin musikvideo till Vogue frontade hon gaymän och tog dansstilen ut i rampljuset vilket senare växte till en världslig folkrörelse.
Hela den här videon skapade kaos. När hon gjorde den här struntade hon i ett kontrakt hon skrivit med Pepsi och någon timme innan avtalat publiceringsdatum släppte hon sin egna kontroversiella version av Like A Prayer. Det är när man ser sånna här musikvideor som man glömmer bort hemskheterna från Eurovision.


The Weather Girls – It’s Raining Men

Det ska regna män, vad mer behöver jag säga?


Diana Ross – I’m Coming Out

Hur många har haft den här som sin ”komma ut”-låt? En hel drös vill jag gissa! Jag har iallafall en vision om att gå genom ett glittrigt draperi iklädd en kaftan till den här låten och skrika ”JAG ÄR UTE!”. Eller just ja, det gjorde jag ju förra nyårsafton…


Britney Spears – Toxic

Ibland önskar jag att 2007 aldrig hände för Britney. Även om hon producerat sjukt bra musik efter det är jag nyfiken på vad som hade hänt om paparazzi-världen inte förstört henne. Sånt kan jag tänka på medans jag lyssnar på Toxic.


Spice Girls – Wannabe

Om du vill bli min älskare? JA! Ingen annan låt skapar både allsång och dans som den här. Pax att vara Ginger Spice.


Robyn – Dancing On My Own

Det som är så bra med den här låten är att den har så många nivåer! Är man lite ledsen? Den funkar. Är man jätteglad? Den funkar. Vill man parta? Den funkar. Tack Robyn för att du har gjort världens bästa allt-i-allo låt!


Sister Sledge – We Are Family

Vi är familj så enkelt är det. Vem du än är och vem du än älskar så är vi en familj och det har Sister Sledge gjort tydligt!