Bea Miller, ynka 20 år men har redan tagit världen med storm. Hennes resa började med The X Factor i USA som 13-åring, där hon kom nia. Sedan dess har hon fortsatt att producera musik och gått sin egna väg.
Hennes mest streamade låt I Wanna Know är gjord tillsammans med svenska musikduon NOTD och när hon var i Sverige träffade QX henne för en pratstund om att växa upp med två mammor, att inte bry sig om vad folk tycker om en och Donald Trump.

Du började som artist tidigt, har du alltid vetat vilken typ artist du vill bli?
– Jag har alltid haft en väldigt bra idé om vem jag vill vara. Som ung kunde jag tänka ”den är typen av person eller artist vill jag vara” och jag känner att jag är där. Sen är det klart att man alltid utvecklas och förändras. Men jag känner att jag är mitt mest ärliga jag just nu.

Hur menar du då?
– Jag känner att ju äldre jag blivit desto mer inser jag att det inte är någon idé att försöka passa in i någon mall. Folk kommer tycka om, eller inte tycka om dig oavsett, det spelar liksom ingen roll om man spelar någon annan. När jag var 13-14 förstod jag inte riktigt det. Jag försökte vara någon jag inte var och det fanns fortfarande de som hatade mig. Då tänkte jag bara ”fuck this”, om personer ändå inte kommer tycka om mig kan jag lika gärna göra som jag själv vill.

När kom din ”fuck this” uppenbarelse?
– Det var flera olika händelser (skrattar).

Bea Miller växte upp tillsammans med sina mammor i New Jersey. En uppväxt likadan som de flestas, förutom på ett sätt enligt Bea.

– Det enda jag tänkt på, som jag tycker är roligt är att pappa-konceptet för mig är helt främmande och konstigt eftersom jag inte växte upp med en pappa (skrattar). Det känns liksom konstigt att tänka på möjligheten att det skulle gå omkring en vuxen man i mitt hem. Men det är på skämt såklart, det har varit helt fantastiskt att vara omgiven av kvinnor (skrattar).

Bea Miller berättar att många antar att hennes uppväxt skulle vara annorlunda bara för att hon växt upp med två mammor.

– Det är ett enkelt antagande. Men det finns verkligen ingen skillnad. Jag har gått igenom jobbiga saker men också fantastiska saker med min familj, som alla andra. Dessutom tycker jag att jag klarat mig ganska bra i livet (skrattar). Jag är stolt över mig själv och mina föräldrar.

I och med The X Factor blev du väldigt offentlig. Har du stött på några problem där?
– Ja det var första gången jag verkligen märkte att inte alla i USA tycker att det är okej med gay-familjer eller att samkönade ska få gifta sig. Men jag hade länge vetat om att de här personerna fanns, mina föräldrar var alltid ärliga och tydliga med att det kommer finnas människor som tycker att vår familj är konstig.

Var det jobbigt?
– Ja det var det, eftersom hela min barndom kändes väldigt normal och sen började massa människor kommentera på mina sociala medier att jag är en synd, att jag inte är normal, att det var äckligt och fel. Så konstigt. Jag minns att jag satt och grät när jag läste alla kommentarer.

Men inget idag?
– Nej alltså idag är mina fans såpass medvetna om vem jag är så det är inga problem. Och är det några som har problem med så kan de dra åt helvete (skrattar).

Ingen har väl heller missat att Donald Trump inte direkt kämpat för att hbtq-personer i USA ska få det lättare, utan snarare tvärtom. Bea Millers inställning till presidenten är inte odelat positiv direkt. När vi börjar prata om honom börjar hon skratta.

– Han är som ett stort skämt. Vilket svin alltså. Han tar massa beslut som inte bara är korkade, utan som på riktigt har en negativ påverkan på mänsklighetens överlevnad. Jag skäms nästan för att det är mitt land som har lyft fram den här människan. Han gör mig rädd.