Fredrik Robertsson berättar i ett pressmeddelande att han redan som 12-åring visade sitt intresse för Absoluts reklamer. Som svar fick han hemskickat alla deras printannonser. Nu, några år senare, ska de alltså inleda ett samarbete då han blir deras Equality Ambassador.

– Jag älskar det som Absolut under årens lopp har gjort med modedesigners som Versace och Gaultier. Och fotograferingarna som gjordes av Herb Ritts på ishotellet är verkligen helt ikoniska. Men jag är framförallt ett fan av att man valt att stötta HBTQ innan det faktiskt blev en trend att stötta HBTQ. De har sedan länge valt att hylla och lyfta mångfald och jämnlikehet, vilket för mig är otroligt viktigt. Det är en dröm att få jobba med Absolut. Vi delar samma värderingar och det går helt i linje med de viktiga frågor jag kämpar för, säger Fredrik Robertsson

Med samarbetet ska Fredrik, tillsammans med Absolut, skapa event och tillfällen som främjar mångfald, hbtq och vikten av att vara sig själv. Det ser vi fram verkligen fram emot i alla fall!

Det är precis därför vi bestämde oss för att samarbeta, då mina fester och events ofta är väldigt gayvänliga. Jag gillar att alltid ha en stor blandning av personer på en fest.

Du gör redan väldigt extravaganta fester och event, men har du någon idé redan nu till en fest som ska hylla hbtq/mångfald? Kan du ge något smakprov eller något?
– Det är något som Absolut anser är viktigt och varför vi passar så bra ihop. Just planerar jag min födelsedagsfest där en ny flaska från Absolut också presenteras. Den festen om något kommer att hylla mångfald och HBTQ. Men vi planerar allt från hösten till Pride 2020. Det kommer att hända väldigt mycket kul framöver.