Även om sorgen inte hunnit lägga sig över att King Kong stängde dörrarna för gott i helgen, gläds vi sjävklart åt nyheterna att en ny gayklubb i innerstan tar form. Jonas Djurstedt märkte av att det blev allt färre ställen att hänga på som hbtq, och bestämde sig därför för att öppna gayklubb.

C.H.A.O.S. heter klubben som kommer hålla till i Westmanska palatset i City, och blir i och med det, en av två gayklubbar som finns i innerstan. Klubben kommer ha öppet varje udda fredag i månaden och varje kväll kommer ha ett tema som presenteras på plats.

– Jag vet inte vad temat blir riktigt än! Det är en extern aktör som gör detta och jag har själv sagt att även jag vill bli överraskad, så detta är precis lika spännande för mig som för er, säger Jonas Djurstedt till QX.

”Jag äter ärligt talat hellre upp min högra sko än stänger utebaren”

Vad tycker du själv definierar en riktigt bra gayklubb?
– Alltså jag gillar ju blandad kompott av människor oavsett ålder, stil och utseende. Till C.H.A.O.S är alla välkomna som vill köra all in, dricka massa bubbel och ta del av Stockholms bästa nattliv. Westmanska må ha slottsliknande inredning, men vad gör det om man dessutom inte kan festa som en kung?

Klubben har premiär 27 september, 900 gäster får plats och det finns även en innergård på 450 kvm där det kommer spelas lite lägre musik – en möjlighet till snack, flirt och hångel, säger Jonas.

– C.H.A.O.S kommer alltså att vara the place att träffa nytt folk och dessutom ha svinkul på köpet. Som grädde på moset finns gassvampar och infravärmetält som boostar upp värmen. Minst 18 grader året om och jag äter ärligt talat hellre upp min högra sko än stänger utebaren.

”Vem vet, kanske råka strula med någon som för två timmar sen var straight”

Du har inte jobbat med så mycket sådant här tidigare, är du nervös?
– Nja lite både och. Jag har ett grymt stöd i det Westmanska teamet som backar mig i alla beslut där jag behöver hjälp. Att anordna en klubb för första gången är ingen kopp te direkt och jag är sjukt tacksam att jag har över 20 pers med mig på resan som kommer vara med och göra detta till den bästa gayklubben i stan.

Många har ju efterfrågat en gayklubb som verkligen bjuder in hela HBTQ-sfären, har du tänkt på det med öppnandet av den här klubben? Hur i så fall?
– Jag vill skapa något som attraherar de flator och bögar som gillar raka rör och snabba puckar. Allt ska gå fort här. De vill komma in fort, de vill betala inträde fort, de vill hänga in jackan fort och de vill ha en drink i handen NU. De vill ha schlager och rolig musik man kan sjunga med till, de vill ha mysiga utemiljöer för att kunna sitta ner och hämta andan, flirta med någon, ta en shot, gå in igen och vem vet, kanske råka strula med någon som för två timmar sen var straight? På C.H.A.O.S kan allt hända men det ska hända snabbt, smidigt och med ett rosa guldskimmer.

Gayklubben C.H.A.O.S öppnar 27 september 

Jonas Djurstedt har lovat att ha öppet utebaren året runt.