Sam Smith har ständigt vågat prova nya saker när det kommer till hans personliga stil, men den senaste tiden har det skett en stor förändring. Det kan man främst se på han Instagram, där han vågar visa upp mer av sin kropp och ha på sig kläder som han inte visat sig i tidigare.

Men under veckans GQ Men of the Year Awards valde han att gå längre än att visa upp sig på Instagram, han gjorde nämligen något han aldrig gjort tidigare, men alltid velat. Han kom till röda mattan i högklackat, ett par svarta Gucci, närmare bestämt.

I samband med detta lade han ut en bild på sin Instagram där han skriver varför det betyder så mycket för honom gå i klackar på röda mattan för första gången.

”Ikväll hade jag på mig klackar för första gången på en gala. ”Jag har precis kommit hem från en fantastisk kväll och när jag gick fram till ytterdörren stannade jag och lyssnade på mina klackar som lät mot golvet. Då tänkte jag bara: FUCK YES!!!”

Han fortsätter.

”Det fanns en tid då jag trodde att jag aldrig någonsin skulle kunna vara mig själv, såpass mycket som nu, framför den här industrin eller vem som helst. Detta kommer för evigt vara mina virgin-heels.”

Tidigare i år kom den 27-åriga sångaren ut som icke-binär där han berättade att han ibland känner sig mer manlig och ibland mer kvinnlig, att det varierar. Han visar sig mer och mer bli en klar hbtq-förebild. Det har också blivit klart att han ska sjunga en duett tillsammans med Renée Zellweger i filmen om Judy Garland.