Då var det snart dags för ytterligare en säsong av Bonde söker fru, detta blir den fjortonde säsongen sedan starten 2005, men återigen saknar vi hbtq-bönder.
QX var på pressträffen för kommande säsongen och ville ju såklart veta:
Vart är alla hbtq-bönder?

– Ja jag vet faktiskt inte. Jag är den första att välkomna att fler hbtq-bönder ska söka in såklart. Inte bara för att man är gay, utan det är alltid roligt att se olika typer av människor få chans att uppleva kärleken. Så sök alla ni, säger programledaren Linda Lindorff.

Vet du om det är några hbtq som sökt till årets säsong?
– I år är det nog ingen, men vi skulle heller inte ta med någon bara för att denne är homosexuell. Castingen ser likadan ut för alla. Vi går först och främst på om man verkligen vill hitta kärleken, är singel och är bonde. Sen är det klart att man kanske har lite förtur som gay, eftersom vi tycker det är viktigt med mångfald.

2008 var Peter Gustafson med som första homosexuella, fick ni några reaktioner på det då?
– Nej jag tror inte det, inget som jag vet. Vad jag vet blev han tvärtom väldigt omtyckt hos publiken och de uppskattade att han var med.

Jag måste få veta. Dina röda stövlar, hur länge har de hängt med och vart är de nu?
(skrattar) Ja idag blev det röda klackar faktiskt. Jag har ju ett 30-40 tal stövlar, man skulle nog kunna säga att jag har en stövel-fetisch. Jag älskar stövlar! De röda, som ofta syns i Bonde söker fru, är nog 14-15 år. Men jag har flera röda par såklart (skrattar).

Bonde söker fru har premiär 25 september på TV4.