Klick. Dörren går igen och vi har 20 minuter på oss. Utanför trampar nervösa pressagenter som undrar hur Arnold Schwarzeneggers efterträdare Jason Momoa, 32, skall kunna värja sig mot en svensk gay-journalist. En ganska obefogad oro, eftersom vilken bög vid sina sinnens fulla bruk skulle inte falla för ett avväpnande leende, gröna sammetsögon, kropp som två grekiska gudar och den rundaste rumpa som någonsin synts på en bioduk? Skulle det nu inte räcka är Momoa man nog att försvara sig: 194 centimeter och 110 kilo kampsportsspecialist från Hawaii räcker gott och väl för att övermanna en skribent med papper och penna i handväskan.

”Hey guy… How’s it going?” mullrar Momoa.
”Tack, bra… själv då?” svarar jag och påpekar att han måste gjort bra ifrån sig hitintills, eftersom varenda kvinnlig journalist som lämnat rummet tidigare har haft ett stort leende över läpparna och strött lovord över honom. Men att en tyckte att Robert Pattinson från Twilight var sötare.
”Verkligen… ?” , skrattar Jason åt mitt klavertramp och sträcker fram en arm fylld av tatuerade hajtänder för hälsa. ”Kalla mig Jason”.

Först och främst, friare göre sig icke besvär. Varken byxben eller kjoltyg. Jason är lyckligt gift med skådespelerskan Lisa Bonet, känd som storasyster Denise i TV-serien Cosby, men också för sitt tidigare äktenskap med Lenny Kravitz. Tillsammans har de två barn, Lola Iolan, 4, och sonen Nakoa-Wolf Manakauapo Namakaeha, 2, som är den åttonde sonen i rakt nedstigande led att ta över det långa familjenamnet som passande nog betyder ”stark krigare”.

Jason Momoa med Tony Ryttar

Den starke krigaren i fåtöljen framför mig har inga skor på fötterna. Håret är uppsatt i en knut och kostymbyxorna kompletteras av en trasig, grön T-shirt med välplacerade hål och en medvetet uppklippt v-ringning. Samtalet flyter på. Ämnen som belgisk öl och Rodolfo (hans bångstyriga Conan-häst) avhandlas, och han berättar att det stora ärret genom hans ögonbryn kommer från ett krogslagsmål och en krossad glasflaska. När jag avslöjar för honom att det under Stockholm Pride anordnades en Conan look-alike tävling skrattar barbaren nöjt.

”Verkligen? Det trodde jag inte. Men jag har hört att det brukar vara en del som klär ut sig till Conan på Halloween här i Hollywood.
”Ge några bra tips…”
”Stora ögonbryn och få till ärret rätt. Killar gillar ärr, eller hur?
”Jo. På rätt ställe”, skruvar jag på mig.
”Satsa på ärret. Jag vet att tjejer gillar det och jag tror killar också tycker det är sexigt.”

Jason Momoa som Conan

Den gamle modellen Momoa upplyser om att han själv inte skulle självförtroende nog att springa runt i samma pälskalsong som Arnold bar på sin tid, men dömer ingen lycklig ”Hemma-Conan” som redan investerat i maskeradkostym och går i gång på pälseriet.

”Jag har en stor skara av gayfans och jag gillar dem verkligen. De har varit trogna ända sedan Baywatch.”

Arnolds efterträdare visade tvättbrädan i sammanlagt 44 avsnitt av Baywatch, som fylldes på med 21 avsnitt som nästan lika naken i Hawaii-såpan North Shore. Under våren har han däremot spelat påpälsad brutal krigare med rastaflätor och skägg i HBO-serien Game of Thrones. Serien är en TV-snackis som snart kommer att visas på Canal Plus, och går upp på SVT efter årsskiftet. Men till Conan har han klätt av sig igen.

”Men jag fick inskrivet i kontraktet att jag inte skulle behöva bära någon sorts badbyxa i metall i alla fall” säger Momoa som fick finna sig i gömma den berömda rumpan under en röd sarong.

Kroppsdelen i fråga har fått både kvinnor och män att sätta popcorn i vrångstrupen, och recensenter har ifrågasatt dess äkthet. Något som Jason Momoa, den nye Conan avslutningsvis dementerar. Tyvärr utan att erbjuda QXs utsände någon säkerställande kvalitetskontroll på närmare håll.

”100 procent. Men den kanske gör sig extra bra i 3D?”