Inför kvalfinalerna var juryn lite osäkra på Ellie Lilja, Gustav Zetterlund, Claudia Renfro, Madeleine Smibila och valde därför att låta de gå vidare till Andra Chansen. Det innebar att de fått uppträda och sedan har tittarna fått rösta på en av dem som skulle ta sig vidare.
Ytterligare ett trick för TV4 att tjäna mer pengar antar jag eftersom produktionen lika gärna kunde skickat vidare alla till kvalfinalen… men men!

Sista chansen avgjordes igår och det var Ellie Lilja som kammade hem det! Och annat vore väl en skam efter hennes uppträdande. Hon tog sig an mega-partylåten Sexy and I know it och gjorde den i en jazzig version som passade hennes röst perfekt. Ellie som tidigare pratade med QX om den resa hon gått igenom och under programmet har hon haft en ganska allvarlig ton. Därför var det superhärligt att hon nu vågade släppa loss och groova till det.

Detta innebär att Ellie kommer gå vidare till ordinarie kvalsändning för att tävla om en plats i fredagens kvalfinal. Jag har tyvärr jättedålig koll på hela proceduren som är invecklad och onödigt lång, men QX hoppas självklart att Ellies råa talang ska ta henne ända till fredagsfinalerna!

– Jag är bara superkär. Jag tycker du är så sjukt bra! Många kanske tycker att du är en vattendelare och jag är på din sida helt klart, sa Anders Bagge.

– Jag är chockad. Tidigare har du varit mer allvarlig. Ditt låtval förvånade och det på rätt sätt, sa Alexander Kronlund efteråt