Event och PR gurun Micael Bindefeld fyller 60 idag och han spar inte på krutet med firandet. Han har tagit med sig sin man Nicklas och sonen Simeon samt en hel drös av vänner till Tel Aviv där det ska festas men också upplevas en hel del kultur och historia.
På planet ner agerade Måns Herngren flygvärdinna tillsammans med Sofia Wistam, i full mundering och klackar.

Micael har bland annat bjudit in Christer Lindarw, Jonas Gardell, Mark Levengood, Anja Pärson, Filippa Rådin och Magnus Skogsberg. Politiska ledare som Ulf Kristersson, Ebba Busch Thor och Nyamko Sabuni är också på plats.
Det har dessutom redan levererats skönsång från popdrottningarna Lisa Nilsson, Carola, Lena Philipsson, Pernilla Wahlgren och Sarah Dawn Finer.

En diskussion om lämpligheten i att partiledare deltar på festen har uppstått i media där frågan om det kan anses som en muta att åka på en så storstilad födelsedagsfest med en välkänd PR-konsult lyfts. Om inte muta, frågar sig kommentatorer om det, trots vänskap, är lämpligt. Festdeltagandet har också mött politisk kritik. Är det lyxfestande eller är det gängbrottslighet och budgeten som prioriteras, frågar politiska motståndare de festdeltagande partiledarna.
En av de inbjudna partiledarna, Annie Lööf (c), valde att inte åka med på grund av hög arbetsbelastning.
Även själva platsen för fest, Israel, har väckt uppmärksamhet och bilder som lyfter kritik mot behandlingen av palestinier lades  in i den hashtag som används för festbilder.

Via hashtagen#micael60 kan du följa festdeltagarnas och födelsedagsbarnets aktiviteter under de fem dagarna i Israel. Här är några av de som hittills lagts upp.

 

Micael tog med gästerna till Jerusalems förintelsemuseum, som Lena Philipsson filmade från.

Här får ni se Måns Herngren gå all in som flygvärdinna.

Ebba Busch Thor blev berörd av besöket på Förintelsemuséet och tackade Micael för att hon fått träffa honom och hans man.