Åtta kändisar letar efter kärleken och har valt att ställa upp i nya dejtingprogrammet Live Date. Konceptet är enkelt, de som är intresserade utav någon av deltagarna hör av sig och så får man chansen att gå på dejt med denne. Just ja, allt filmas dessutom och visas LIVE! Dejterna räknas ta ca 3 timmar, men kommer också släppas i en nerklippt 1-timmes version.
QX var på pressträffen och pratade med två förväntansfulle profiler, Daniel Paris och Vanessa Lopez!

Först vill jag bara veta: Varför tackar man ja till något sånt här?
Vanessa: Jag ser det faktiskt inte som en så stor grej. Jag gjorde slut med mitt ex och så helt plötsligt dök det här upp. För mig har dejtande alltid varit läkande också. Så för mig var det självklart.
Daniel: Jag är supernervös. Men jag tackade också ja för det är viktigt att det visas mer hbtq-dejting i tv-rutan. Just därför tycker jag det är jättebra att jag och Vanessa är med. Vi måste verkligen normalisera dejting också, det ska vara roligt och enkelt!
Vanessa: Jag är ju också den första transpersonen att göra den här typen av program. Det ska bli jättespännande att se vilka killar som vågar höra av sig.

Har ni någon aning om hur många som skrivit och velat träffa just er?
Vanessa: Nej jag har verkligen inte en aning.
Daniel: Det är folk som taggat sina vänner på Instagram typ, men något mer vet jag inte.

Har ni några speciella typer?
Vanessa: Helst inte unga killar. Man får gärna 40-45+. Inte för good guy heller, det finns för många sånna och jag kör över dem. Jag vill ha någon som vågar leda och är i kontakt med sin vilda sida. Jag har gått igenom mycket som ung, så jag behöver en person som kan hantera konflikter och inte kollapsar när det blir tufft. Jag vill ha någon som har min rygg. En vild men också tam Tarzan (skrattar).
Daniel: Jag har ingen solklar typ. När jag tänkt att jag haft det har jag stängt dörren till otippade människor och jag vill helst inte göra det den här gången. ”Min typ” har lett mig till att jag är en 31-årig singel som är med i ett dejtingprogram (skrattar). Men någon man kan prata med, som har ett djup, som gillar att hänga. Inte för äventyrlig! Ingen som vill gå och hoppa bungyjump typ, det är inte min grej. Rent utseendemässigt har jag inga preferenser.

Vad är det värsta som kan hända under livedejten?
Daniel: Att dejten dricker för mycket. Jag är inte så glad i sprit, så när folk dricker mycket vet jag inte hur jag ska vara. Så jag hoppas inte att det är något… fyllo (skrattar).
Vanessa: Att den man träffar inte lyssnar eller avbryter en. Det klarar jag inte av. Rent generellt är folk i Sverige väldigt bra på att lyssna och låta en prata klart, så jag hoppas det går vägen.

Ni är offentliga personer, har det haft någon effekt på ert dejtingliv?
Daniel: Ja jag har märkt av det. Särskilt när jag var yngre och var ute mer på krogen. Typ killar som kanske inte kunde bli sedda med mig i baren för de var bi- eller heterosexuella. Sen är det ju en grej att gå på dejt med en bög och en grej med att gå ut med Daniel Paris antar jag?
Vanessa: Man får en stämpel i media som påverkar såklart. Jag blir alltid kallad för ”Big Brother-Vanessa”, även om jag gjort massa annat. Jag har märkt att om jag ger ut min Instagram för tidigt, så slutar kontakten mycket tidigare. Därför har jag slutat göra det och då går det bättre.

Vad får man om man går på en dejt med er?
Vanessa: Bra fråga. Jag tänker att det är något de får upptäcka själva! Personer är olika så de drar ju fram olika egenskaper hos en.
Daniel: En rolig stund och en tuff bög i en lyxförpackning!

Daniels dejter kommer visas först i oktober, och Vanessas kommer visas först i november.