I självbiografin Over the Top skriver 32-åringen om sitt stökiga förflutna. I boken berättar han om att han som barn blev utsatt för sexuella övergrepp, ett trauma som senare i livet skulle leda till att han började missbruka både droger och sex, detta skriver Variety.

I boken beskriver han hur han kom i kontakt med äldre män via chattforum, bestämde träff med dem och sedan hade de sex. Redan under sitt gymnasieår började Jonathan Van Ness ta kokain och till slut började han sälja sexuella tjänster för att ha råd med droger. När han var 25 år flyttade han till Los Angeles för att satsa på en karriär som hårstylist. Men i Los Angeles blev han beroende av drogen metamfetamin och blev inlagd på behandlingshem två gånger.

Berättar om sin hiv-status

Det var när Jonathan Van Ness svimmade under ett arbetspass som han bestämde sig för att ta tag i sitt liv. I samband med det valde han också att testa sig för hiv, ett test som visade sig vara positivt.

”Den dagen var lika förödande som du kan tänka dig”, skriver han i boken.

Efter att han fick diagnosen valde han att helt och hållet lägga av med tunga droger. Idag gör han succé i Netflix-serien Queer Eye.