Dock inte mellan de nya deltagarna Alex och Samuel. Det var en fin sekvens mellan Samuel och en annan deltagare, Adam, som kändes på normbrytande och modern i dagens tv-klimat och som fick i alla fall mig att tänka ”Är det snart inte dags för Paradise Hotels första homopar?”.
QX har tagit ett snack med Samuel, men först lite bakgrundsinformation.

De två nya killarna får som första uppgift att skicka hem en av de befintliga deltagarna. När Samuel och Alex träffar Adam berättar Samuel att han direkt fattade tycke för Adam. Senare på kvällen, när det är fest, fortsätter Samuel med sina lovord.

– Alltså jag tittade bara på Adams ögon, jag lyssnade inte på vad han sa. Han kunde snackat massa skit. Helt starstruck.

Han fortsätter.

– Jag blev kär i Adam, köpte honom direkt. Han var jättenervös när vi kom in och skulle prata med honom. Man ville bara pussa på honom och krama om honom och säga det ”Det kommer gå bra, jag är här och tar hand om dig”.

Det hela sägs med glimten i ögat och Samuel säger också att han har en ”mancrush” på Adam, som han tycker ser väldigt bra ut och har bra stil. Samuel öppnar även upp för möjligheterna om att stå i final tillsammans med Adam och säger att han skulle låta Adam kasta kulan på honom, han bryr sig inte.
Så kanske inte programmets första homopar, men vore det inte härligt om två personer av samma kön kunde välja varandra? Men då fallerar hela konceptet kanske.

”Min mancrush var på en vänskaplig nivå”

QX har tagit kontakt med Samuel för att prata om den första träffen med Adam och om han var nyfiken på att testa något mer än bara vänskap. Han berättar också att det är en självklarhet att man ska kunna uttrycka kärlek, oavsett hur den är eller till vem den är.

Hur var det med ”mancrushen”? Var det bara på vänskaplig nivå eller fanns det något mer där?
– Min mancrush var absolut på en vänskaplig nivå, ungefär som att hitta en ny bästa vän skulle jag säga.

Hade du kunnat tänka dig att testa att gå längre?
– Jag var inte så nyfiken på att pröva något mer, givetvis är det Paradise Hotel så jag bjuder mer än gärna på mig själv, har en avslappnad syn på sex och kärlek, men skulle definiera mig som heterosexuell.

Det känns väldigt härligt att du, som heterosexuell man, i så stort tv-program vågar bryta tråkiga normer och säga att en annan man är snygg och uttrycka dina känslor. Har du sån jargong med dina polare?
– I ärlighetens namn har jag inte tänkt så mycket på om mitt beteende skulle vara normbrytande. Jag är uppvuxen med en familj med väldigt expressiv kärlek och jag och mina vänner lyfter varandra i alla sammanhang, vilket mycket möjligt har format mitt beteende idag. Vidare så ser jag det som en självklarhet att vi borde uttrycka vår kärlek, oavsett pronomen, offentligt eller privat och platoniskt eller ej, speciellt eftersom det inte är en självklarhet att man får det i stora delar av världen.