Jonas Djurstedt står bakom den nya gayklubben och på Facebookeventet för öppningskvällen har han förklarat varför han valt att byta lokal.

”Tack vare det stora intresset för klubben har vi bestämt oss för att byta festställe och har nu abonnerat operaterassen där vi dessutom har tillgång till lite mindre spännande rum i huset.”

Så klubben kommer alltså istället vara på Operaterassen. Vidare skriver Jonas att det är på grund av stort intresse och detta gör det möjligt för fler att komma, ett bättre flyt vid kön och att det ligger mer centralt.

Fått kritik

Nyheterna om lokalbytet har mötts av kritik från vissa håll.

”Det stora intresset beror sannolikt på en ny, intressant lokal. Känns genast mindre spännande med Operaterassen som är en ganska trist lokal med trist inställning. Guldstjärna för engagemanget though”, skriver en Facebookanvändare på eventet.

En annan tycker att det inte låter nyskapande.

”Såg fram emot en ny klubb på nytt ställe. Operaterrassen, spontant låter det inte så nyskapande. Måste Sthlms-gayliv alltid vara så fint i kanten.”

Hur kommer det sig att ni byter lokal och vad tänker du om kritiken kring det?
– Intresset har varit över all förväntan med en ny gayklubb inne i city och vi var rädda att inte få plats i tidigare planerad lokal. Därför valde vi att skala upp C.H.A.O.S i nya större lokaler på Operaterassen, säger arrangören Jonas Djurstedt till QX.

Att få skapa en ny och återkommande gayklubb inne i stan har varit en dröm för mig som nu går i uppfyllelse på fredag kväll.

Men det finns de som vill ge det en chans trots lokalbytet. En har till exempel skrivit att man borde ge lokalen och eventet en chans innan man börjar kritisera det.