LOVED är konstnärerna Charlie Hunter och Mike Wyeld, som QX fått ett snack med.

 Berätta om era verk, hur hittar ni modellerna för bilderna?
– Vi ser modellerna som medarbetare och det började med att vi intervjuade och ritade av våra vänner. Sen har vi hittat flera genom bekanta och genom att bokstavligen böna och be. Vi jobbade också med ett par researchers på Royal College of Art in London, och utvecklade en tanke om att tänka kring vilka vi borde ha med. Så LOVED blev ett slags research-projekt. Så nu har vi även med ”björnar” i rullstol och superstora björnar.

Upplever ni att det är en stor förändring på G i HBTQ-communityt då vi blir mer accepterande av olika kroppsformer?
– Både ja och nej. Inom vissa områden ser vi en revolution men på många ställen är det samma gamla visa. I många storstäder ÄR björnkulturen gaykulturen, den nya klonen. Vi anser att gaykulturen leder vägen och siar om framtiden och på så vis har björnkulturen expanderat och fått acceptans även bland straighta. Björnar förutspår, kom och se vår utställning så berättar vi mer om hur.

Vad har ni fått för reaktioner?
– Överväldigande. Vi har visat LOVEd över hela världen och upptäckt att vi upplyst familjer och konstälskare. De har gått från vår show och känt att de kan relatera till något. De har skrattat och blivit berörda. Många straighta kvinnor har berättat att Charlies illustrationer påminner dem om deras män eller älskare.

Vad vill ni uppnå med detta?
– Att folk ska sluta hata sig själva och inse att de är en viktig del av mänskligheten. Genom att koncentrera oss på en subkultur så belyser vi kultur i allmänhet och letar efter en universell sanning. Det handlar inte så mycket om att vara björn utan mer att vara människa. Kampen fortsätter och vi vill vara i mitten av den.

Ni har varit runt i världen, hur har reaktionerna skiljt sig?
– I Finland och Estland märkte vi att länder där det finns en kultur av att basta och vara nakna ihop, så är publiken mer straight. I Tallinn var det ingen som brydde sig om förbipasserande såg konsten genom fönstren, medan vi i London och Belfast var tvungna att täcka fönstren så man inte såg någon nakenhet utifrån. I en stad, vi säger inte vilken, fick vi till och med besök av polisen.. Så det har varit olika.

LOVED av LOVED Collective visas på Bångska våningen, Stureplan 6, 22-27 okt