Oscar Zia kan nu addera skådis till titlarna artist, låtskrivare och radiopratare. Nästa år syns QX-galavinnaren i Viaplays nya övernaturliga ungdomsthriller Cryptid som i ett pressmeddelande beskrivs som en ”sexig och läskig ungdomsthriller i skolmiljö”. Serien är starten på en helt ny genre kallad ”Nordic Comic Noir” och inspelningarna pågår för fullt i finska Åbo. Fast utan Oscar då, för han är klar med sitt. Så vi trakasserade honom på väg från gymmet i Stockholm, för detta vill vi ju veta mer om!

Vad är den största utmaningen?
– Att koppla bort mig själv att spela nån annan än mig själv får jag väl säga.

Vem spelar du?
– Sebastian, skolans coola straighta kille. Redan första dagen kastades jag in i en utmaning: Att ha sex med en tjej, vilket var nåt nytt. Men för att vara amatör utförde jag det ganska bra. Det som är intressant är att Sebastian är ganska nära nån jag låtsades vara i gymnasiet, Du vet, alla gånger man stod med killkompisar och höll igång en jargong för att de inte skulle tro att jag var nån annan.

”En sexig läskig ungdomsthriller”…hur mycket av sexet är du en del av?
– Jo, men lite grann. Jag har aldrig varit så nära en tjej (skrattar). Men min karaktär är med ganska lite, men Sebastian är omtalad i serien kan jag säga….

Finns det nån tv-serie som du är fast i just nu?
Casa de Papel, som visas på Netflix.

Om detta är början på nåt stort, vilken skådis skulle du vilja spela mot?
– En nakenscen med Zac Efron, tack och adjö.

Vi älskar Ingen kan göra dig hel, kommer du släppa nån mer låt innan årsskiftet?
– Ja det kommer massa musik framöver. Jag ska faktiskt in i studion snart.

Förutom Oscar så medverkar bland annat Julius Fleischanderl (Sameblod), Astrid Morberg (Calina), Maja Johanna Englander, Amanda Lindh (Bonusfamiljen) och Christian Fandango Sundgren i Cryptid som beräknas ha premiär hösten 2020 på Viaplay.