Ryan Murphy är kungen av tv just nu. Han når framgång efter framgång och de senaste åren har Hollywoods hetaste homo skapat regnbågsviktiga serier som Pose, Glee och The New Normal plus American Crime Story-serien, där serien om mordet på Gianni Versace både hyllades och prisades. Han ligger dessutom bakom blockbuster-serien 9-1-1 som i Sverige visas på Fox. Murphy är dessutom grym på att lyfta fram unga skådisar, i flera fall unga homos, som Ben Platt i nya Netflix-serien The Politician.
Nu kommer nästa Netflix-satsning, Hollywood, om filmstadens guldålder och den längtar vi efter. Varför? Jo:

Jeremy Pope.

1. Pope är Hollywoods nya stjärnskott
Versace/Glee-favoriten Darren Criss syns i huvudrollen tillsammans med nya stjärnskottet Jeremy Pope, en av Broadways klarast lysande stjärnor som representerar en ny generation av öppna, unga afroamerikaner. Pope debuterade och gjorde succé i Moonlight-författaren Tarrell Alvin McCraneys superhyllade Choir Boy, om en ung kille i en kör som tvingas hålla sig i garderoben. Pope är helt klart en ny stjärna att hålla koll på.

Jake Picking.

2. En ikon dyker upp
Hollywood kommer att utspela sig på 40-talet och innehålla både fiktiva och verkliga personer. En av de verkliga personerna som gestaltas är gayikonen Rock Hudson, som avled i sviterna av AIDS under åttiotalet. Han kommer att spelas av superheta Jake Picking, känd från Mark Wahlberg-filmen Patriots Day och snart synlig i kommande Top Gun-uppföljaren Maverick.

Holland Taylor med sin Sarah Paulson.

3. Homotätt
Precis som i flera andra serie anställer Ryan Murphy flera av Hollywoods hetaste homos för stora roller. Jim Parson (The Big Bang Theory), Holland Taylor (Two & a Half Men) och Joe Mantello (The Normal Heart).

Samara Weaving i hyllade svarta thrillerkomedin Ready or Not.

4. Girls on Top
Hollywood innehåller inte bara homos och hunkar. Två brudar som medverkat i två av undertecknads personliga tv- och filmfavoriter det senaste året dyker upp: Euphorias Maude Apatow och Ready or Nots Samara Weaving.