Högljudd kritik riktades mot DeGeneres då hon sågs med den före detta konservativa presidenten som The Advocate beskriver som ”en av tidernas mest ökända homofober”.

I The Ellen Show i tisdags försvarar hon vänskapen med Bush.

– Portia och jag blev inbjudna av Charlotte Jones, som är dotter till Jerry Jones som äger Dallas Cowboys. Vi fick sitta i en väldigt lyxig svit eftersom han äger stadion. Sviten var lyxig och Jones har lyxiga vänner, säger Ellen och spelar upp en video från matchen och fortsätter:

–När vi blev inbjudna var jag medveten om att jag skulle var omgiven av personer som inte delar mina åsikter och under matchen visades en bild på mig och George när vi skrattade tillsammans och personer blev upprörda. De frågade sig varför en lesbisk liberal från Hollywood skrattar med en konservativ republikansk president.

Ellen visar upp en tweet där en person skriver att bilden på Ellen och George fick honom att ”tro på Amerika igen”.

– Jag är vän med George Bush. Jag är faktiskt vän med många människor som inte delar samma åsikter som jag. Vi är alla olika. Till exempel önskar jag att folk inte bär päls, jag gillar inte det. Men jag är ändå vän med personer som bär päls.

– Bara för att jag inte håller med någon om allt så betyder inte det att jag inte kommer vara vän med den. När jag säger att vi ska vara snälla mot varandra menar jag inte att man bara ska vara snäll mot de som tänker på samma sätt som en själv gör. Jag menar att man ska vara snäll mot alla.