Intressant ämne att ta upp i en låt! Berätta om hur låten kom till?
– Låten fick jag av min kompis Caroline Lanté som också har producerat den. Det fanns ett utkast till en text på engelska men jag kände att jag ville sjunga den på svenska. Jag skrev texten på någon timme mitt i natten i december förra året. Det känns som om det här var något jag behövde få ur mig.

Är detta något du ofta upplevt?
– Jag tror att det texten handlar om är väldigt vanligt bland hbtq-personer eller i alla fall i bögvärlden. Man får kontakt via appar som Grindr och Scruff och allt känns väldigt centrerat kring sex. Sen ses man, gör det man ska göra och kanske ligger kvar och myser en stund och sen går man hem. Är behovet av närhet tillräckligt stort är det väldigt lätt hänt att man investerar lite för mycket av sig själv i det där myset alltså och då kan behovet av närhet vara ännu större när man går. Sen kommer texten också ifrån en tid i livet då jag var lite uppgiven för att de vettigaste personerna jag träffade ofta var i öppna förhållanden och det kändes surt att ”all the good ones were taken”.

Vad kan vi göra för att komma bort från tillfälliga knull och jakten på ligg, och få tillbaka dejtande, romatik och viljan till att ha förhållanden?
– Haha! Om jag visste det så hade jag nog aldrig skrivit den här låten. Skämt åsido har jag nog ingen aning. Det behövs nog en ny dejtingapp igen. Jag var ganska taggad på Tinder när det var nytt för det kändes inte lika ”liggigt” där. Nu känns det som om Tinder dött lite, i alla fall i Göteborg. Jag tror de allra flesta av oss som är singlar i Göteborg har gått varvet runt ett par gånger, gett upp och sen vänt tillbaka till Grindr.

Vad har du gjort sedan Idol?
– Massa olika saker. Det första året åkte jag runt och sjöng väldigt mycket på en massa olika ställen. Det har varit show, företagsgigs, storband, bakgrundssång och en massa annat. Den senaste tiden har jag tröttnat lite på resandet och bestämt mig för att bara göra spelningar jag tycker är kul och det har resulterat i att det mest blir olika Pridefestivaler runt om i Sverige. Jag åker främst runt på mindre Pridefestivaler under sommaren och sjunger, föreläser och är konferencier för olika events. Sen har det blivit lite drag också tack vare Leo B.

Har det varit svårt att veta vilken väg du ska gå?
– Rent artistmässigt tycker jag absolut det. Nu känner jag mig trygg med att vara en Pride-person och gillar att jobba i de olika formaten som en Pridefestival har att erbjuda och tycker att jag gör det väldigt bra.