När Katrin Zytomierska nyligen gästade Hanna ”HanaPee” Perssons podd Gott Folk ställdes den bekanta åsiktsmaskinen, programledaren och bloggaren inför en rad dilemman där hon fick välja ett alternativ. Svaret på en fråga som rör Zytomierskas son Ringo har nu upprört lyssnarna.
Hanna Persson läser alternativen: ”Antingen blir Ringo vid 15 års ålder kraftigt överviktig, eller så går han med i SDU, som är Sverigedemokraternas Ungdomsförbund.”
Katrin Zytomierska skrattar och menar att det är en jätterolig fråga för att sedan välja svara att Ringo i så fall får gå med i SDU.
Hanna Persson blir förvånad av svaret och säger ”Vad fan, du väljer heller SDU än att han blir kraftigt överviktig?”
Zytomierska svarar:
– Ja. För jag tänker att det är lättare för mig att prata honom ur det sen, att förklara för honom hur dumt det är att vara med i det, och få honom därifrån sen än att…nej men alltså jag kan inte tänka mig att ha ett barn som är kraftigt överviktig. Alltså inte ur någon aspekt. Liksom..nej nej nej.

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig och på Expressens FB-sida bubblar det av ilska.
”Med den skeva synen hon har borde hon förbjudas att ens ha barn!!” skriver en kvinna medan en annan skriver ”Jag har hellre en överviktig unge än en urblåst Zytomierska! Övervikt kan man göra nånting åt… Urbota dumhet sitter där det sitter”

Detta är inte första gången Katrin Zytomierska uttrycker sin olust angående övervikt. I Malou Efter tio i TV4 sa hon för ett par år sedan att överviktiga är ”fula”, ”oattraktiva” och ”lata”. Hon bad senare om ursäkt för detta i sin blogg.