I gårdagens avsnitt av Paradise Hotel gjorde Armin Coric, 21 år, entré. Han kom in som ny elev i ”skolveckan” och är säsongens första deltagare som är uttalat HBTQ.

Vem är du?
– En driven och utåtriktad och spontan person som gillar att göra saker, bygga minnen. Jag gillar att jobba med sociala medier, att planera och se resultat, före och efter.

Hur kommer det sig att du är med?
– Jag har länge tänkt att den här normen med massa testo- och machoknuttar i Paradise Hotel måste brytas. Det har varit flera säsonger utan HBTQ och nu var det dags. Vi syns så mycket i andra sammanhang och varför ska tv inte spegla det?

Har du sett tidigare säsonger, vem är din favorit?
Smail var duktig på att spela, och att ta sig fram på rätt sätt, och samtidigt vara en populär profil. Sen gillar jag Anna Pankova också som är en duktig och skön tjej som vann alltihopa.

När jag fick tips om dig sa pressfolket på Viasat att du är HBTQ, vad innebär det rent konkret?
– Jag är homo helt och hållet. Det sades inte rakt ut när jag presenterades i programmet men jag kände att jag inte ska behöva skylta med det. Jag kommer in som människa främst, inte som en sexuell läggning. Produktionen ville att jag skulle prata mer om det, men jag bromsade. I huset var det inga som helst problem och alla var jättesnälla mot mig, både tjejerna och killarna.

Vem av killarna är mest din stil?
Adam från topp till tå. Han fick mig att känna mig mest sedd, och hur han skött sig i huset från start har varit felfritt.

Vad var den största skillnaden mellan att vara med och se det på tv?
– Det händer så mycket mer och när 24 timmar blir 42 minuter klipps mycket bort. Många val man gör beror på händelser som inte är med i avsnitten.

Du är bra på att twerka och göra volter?
– Jag såg en asiatisk kvinna i Guiness Rekordbok som gjorde massa akrobatiska rörelser som jag inspirerades av. Så jag började med gymnastik och då upptäckte jag att jag har en väldigt böjbar rygg, och har lätt böja mig och svanka.

Självklart måste jag fråga om det gett dig några fördelar i kärlekslivet?
– Haha, jag gillar att testa nya saker. Man kan säga att jag är rätt bra på att experimentera…

Programmet sänds på Viafree och TV3: https://www.viafree.se/program/reality/paradise-hotel