Så vem är du?
– Jag heter Christian Arnold. Som yrkesperson är jag en skådespelare och musikalartist, som du kan ha sett i bland annat Torka aldrig tårar utan handskar, Lars von Triers senaste film The House That Jack Built eller musikalen Mamma Mia!.
Som privatperson är jag en kaffeälskare som strävar efter att bli heltidsvegetarian, som du kan ha sett i självscanningskön på ICA eller vart än Robyn spelar live.
Hur känns det inför premiären?
– Bra! Om jag försöker tänka bort den oundvikliga ”premiärveckan-stressen” så känner jag mig bara otroligt stolt. Framförallt över ensemblen och det kreativa teamet, och all energi och kärlek som vi tillsammans har lagt ner i den här föreställningen.
Du spelar Robin Hood, har ni några likheter?
– Robin drivs av vad som känns rätt i hjärtat. Han står upp för det han tror på, även om det innebär att han måste bryta regler och konventioner. Vi delar filosofi på det viset, men vi skiljer oss i utförandet. Jag tror mer på ordets makt än vapnets.
Hur ser sista dagarna inför en musikalpremiär ut för dig som huvudrollsinnehavare?
– Vi repar mycket. Nu när vi har mött provpublik, börjar vi göra de slutgiltiga finjusteringarna utifrån den respons vi fått av publiken. Rent fysiskt försöker jag sköta sömnen och återhämtningen så gott det går. Och mentalt försöker jag tänka bort all prestationsångest och bara omfamna allt som är fantastiskt kul med att få axla en titelroll.
Har du några ”måsten” inför att gå upp på scen?
– Jag har spelat på så många ställen där det inte har funnits någon förberedelsetid, utan bara varit ”upp och köra”. Så jag har inte hunnit lägga mig till med ”måsten”. Förutom att jag måste borsta tänderna! Vill inte stå och känna mig munhygiens-självmedveten i en intim dialog eller kärleksscen.
Vilken typ av person tror du skulle uppskatta den här musikalen extra mycket?  
– Det finns något för alla! Den har humor, svärds-fighter, kärleksdrama och mycket musik och dans. Så den passar lite extra bra till den som identifierar sig som en skrattglad och äventyrslysten romantiker.
I Robin Hood syns även dolvinnaren Martin Almgren, Joakim Nätterqvist från "Arn", Elisa Bryant, Axel Schylström och Patrik Martinsson.