Efter tio minuter hade vi bevittnat trädplanering med en Petra Marklund som flummade loss om att alla har träd inom sig och att hon blir lugn av träd. Zzzzz.
Sen dök Linnea Henriksson upp och då började programmet på riktigt där Miss Li tog död på det fåniga ryktet om att Darin och The Sounds-Maja skulle haft ihop det under tredje säsongen.

Magnus Uggla tolkade gängets nya tillskott Titiyos Solna som här fick namnet Nacka. Fast jag tror att alla kommer att kalla den ”O-o-o-omåttligt kära”… Uggla har en fantastisk förmåga att lyfta fram starka refränger och snygga melodier. Det är som Orup sa att han gör verkligen låtarna till sina egna. Ugglas ballader har nåt enkelt och ärligt över sig. Tre stabila QX QX QX.

Sen blev det Miss Li som berättade att hon hade djupa deppdalar och höga glädjetoppar genom sitt liv. Så då blev det Timbuktus Allt grönt som hyllar de bra stunderna i livet och att man ska ta tillvara på dessa. Miss Li, som just nu ligger tvåa på Spotify med hiten från första programmet, Lev nu dö sen, gjorde den på engelska som Everythings Alright. Bra sväng, men ändå kändes det som ett albumspår mer än en singel. Så, nja det blir bara en axelryckning denna vecka för Miss Li: QX QX

Petra Marklund fick sen berätta om nervositeten inför att jobba med Kents Jocke Berg och den första låt de gjorde ihop, Sanningen. När Petter & Linnea Henriksson gjorde den hoppades jag på nåt riktigt bra men jag vet inte… Linneas refrängröst gifte sig inte riktigt med låten och den bara lunkade på i fyra minuter. QX QX.

Och nu måste jag gnälla lite: Samtalen börjar bli lite väl tradiga. Varje vecka får vi ta del av berättelser om spruckna äktenskap, dödsfall, depressioner, föräldraskap och framförallt, att hitta sig själv. Alla deltagare är över 35 och har massa skit i bagaget, precis som alla människor. We get it. Det vore kul att få in lite mer snack som INTE rör livspussel och kriser.

Petra Marklund körde Titiyos Drottningen är tillbaka, fast nu som Rosa Moln, och fortsatte sin streak med tråk. Skulle detta vara nån slags mix av var hon är nu och vad September var? Hörde INGET av Septembers popbriljans i den här kämpiga funkpopen. Petra Marklund må vara nöjd med sin insats i år men det är inte jag. Ett QX.

Orup gjorde Ugglas Hallå, som i alla fall jag aldrig hört förut, Tyvärr gjorde Orups version mig inte mer sugen att höra den igen. Lät som att man dragit ner tempot på Dannys Snacket på stan. Ett QX.

Timbuktu (som helt orimligt blev sugen på att dansa av Petras sega låt!) körde Petters Början på allt tillsammans med Petter-kollega Eye N´I. Klassisk Timbuktu-glädje som svängde rätt bra. Kan detta vara veckans hit? Mycket möjligt. Glädje är alltid välkommet, särskilt efter det här skrala utbud vi bjöds i kväll: QX QX QX får den.

Nej, detta var ett rätt trist mellanavsnitt vars tolkningar inte kommer göra några större avtryck på Spotifylistan.
Bortsett från Timbuktus då.

Nästa vecka såg betydligt roligare ut med GES OCH EMD!