På fredag den 8 november har den svenska regissören Levan Akins film And then we danced premiär i Georgien. Filmen, som utspelar sig i Georgien, handlar om en ung dansare som förälskar sig i sin största rival.

Gayromansen menar den nationalkonservativa organisationen Georgian March gör filmen till homosexuell propaganda, vilket SVT var först att rapportera om. Gruppens ledare har gått så långt att han jämför filmen med det som producerades av Nazitysklands propagandaminister Joseph Goebbels.

– Den här filmen har inget konstnärligt värde. Det är helt enkelt homosexuell propaganda. Likadan som Joseph Goebbels spelade in i Tyskland. Jag pratar om fascistisk propaganda. Det här är ett praktexempel på homosexuell propaganda utan konstnärligt värde, säger Sandro Bregadze, ledare för Georgian March och fortsätter:

– Vi kommer inte att tillåta presentationen av pornografi och sodomi den 8 november.

Till SVT:s Kulturnyheterna kommenterar Akin motståndet och berättar att organisationen lovat att stå utanför biograferna för att stoppa biobesökare.

– Det är galet att folk som köpt biljetter till en film måste vara modiga och riskera att bli trakasserade eller till och med attackerade för att se filmen.