Skådespelaren Jakob Fauerby gör succé tillsammans med återvändande dansaren Silas Holst och har fått högsta poäng fyra av de åtta veckorna de tävlat. Varje fredag intar paret dansgolvet i danska TV2:s succéprogram.

Jacob Fauerby, som ingår i humorgruppen Platt-Form och lever med sin make Anders och en nyfödd dotter, hade tänkt att om han någon gång får frågan som att vara med i programmet ska han be om att få dansa med en man. Sagt och gjort, och så snart Silas Holst valt att komma tillbaka efter en femårig paus från programmet så var allt klart.
– Jag dansar ju med en man hemma, och när jag var liten så såg jag aldrig oss representeras i rutan. Jag och Silas är bara ett av 160 par som tävlat i programmet, och för mig är det viktigt att en ung tjej, kille eller transperson sitter hemma och ser den positiva representationen.  Allt som en del av ett populärt program som genom denna banbrytande händelse blir ännu viktigare.

Wild med dans är en succé i Danmark och det innebar oundvikligen att en del negativa röster hördes om Jakob och Silas.
– Men det lugnade sig när folk efter två program såg att vi inte skulle ha analsex på scenen, skrattar Fauerby i en intervju med sajten LGBTQnation.
– Det handlar ju om känslor, sensualitet, inte sexualitet. Det är ju bara två personer som dansar ihop.

Nu hoppas vi att producenterna för svenska Let´s Dance ser detta och vågar bryta den här barriären i Sverige också.