Du är på turné tillsammans med artisten Lewis Capaldi, hur har det varit?

– Det har varit jättekul. Hans fans bryr sig verkligen om, i mitt perspektiv, de viktiga sakerna. Typ som hans musikaliska talang och hans passion för musiken. Musikindustrin brukar ofta ha ett högre fokus på artistens utseende än vad de faktiskt skapar för musik. Att som artist få veta att man kan bli framgångsrik för att man har något speciellt och talang för det man gör är en bra grej att veta. Den här turnen har inspirerat mig och jag ser fram emot att göra ny musik.

Du valde att sjunga en cover på låten Live forever med Oasis på den här turné, varför valde du just den låten?

– För att jag verkligen vill börja göra rockmusik nu. Jag tycker inte att det finns tillräckligt mycket kvinnliga rockstjärnor eller rockikoner vilket är tråkigt. Som liten inspirerades jag mycket av alla kvinnliga rockgudar men jag ser inte att det finns så många idag.

Oasis är enligt mig ett av de bästa rockbanden i världen och jag älskar deras låt Live forever. Att jag som kvinna kan framföra min variation av en låt som de här manliga rocklegenderna har gjort är kraftfullt.

Vilka kvinnliga rockartister inspirerade dig när du växte upp?

– Janis Joplin inspirerade mig mycket men egentligen så är vilken skrikande kvinna som helst rock för mig så jag skulle säga att Aretha Franklin är rock and roll för mig och har inspirerat mig genom min uppväxt. Artister som Alicia Keys, Sheryl Crow och Shania Twain har också inspirerat mig genom deras sätt att vara feminina och kraftfulla ikoniska figurer. Jag saknar det. Jag ser inte någon representera det idag och om jag vill se någon representant så måste jag själv ställa upp.

Du har skrivit många kärlekslåtar, tenderar du att skriva på ett visst sätt när du skriver om män än när du skriver om kvinnor? 

– Nej, jag ser bara människor och min erfarenhet med människor. Jag tycker inte att mina erfarenheter med män och kvinnor är så olika. Mitt kommande album kommer handla mycket om mina erfarenheter med andra människor. Men jag kan inte säga att jag har tänkt på kön när jag har skrivit om någon.

Du är öppet bisexuell, hur har din sexualitet bemöts?

– Som bisexuell är man ganska missförstådd. Det känns som att jag måste ursäkta min sexualitet för att få min plats i hbtq-communityt. Jag är ju inte “helt gay”. Samma sak gäller i hetero-communityt.

Det sårar mig ibland att det finns en slags negativ inställning till bisexualitet bland både hbtq-personer och heterosexuella. Vart ska jag då känna mig accepterad?

De som känner mig vet att jag har ett rent hjärta och att jag är genuin, jag är inte fake eller gör saker för uppmärksamhet. Jag vill bara vara äkta även om det betyder att jag bjuder in folk att döma mig eller att jag riskerar att bli utesluten. Det är viktigt att fler talar ut och säger nått i stil med “Jag är bi, jag representerar det och jag behöver inte ursäkta mig för det” jag tror att det skulle göra skillnad.